Изпитвате ли чувства към най-добрия си приятел? Ето как да разберете

Чували сме десетки истории как голямо приятелство се превръща в обвързване, което трае цял живот. Благодарим на десетки холивудски филми, а и не само, които ни успокояват с идеята, че подобен преход от приятелство към любов не е рядкост.

Изпитвате ли чувства към най-добрия си приятел? Ето как да разберете

Лесно е обаче да приемете или потвърдите възможността, когато гледате случващото се на екран или станете свидетели на други, които го преживяват, но когато се случи на вас, може не винаги преживяването да е приятно.

За някои може да е трудно да приемат, че могат да се влюбят в човека, когото познават от години и са приятели. Много фактори правят този преход труден за приемане. Социалната обусловеност може да бъде един такъв фактор, защото платоничното приятелство между двама души се счита почти за свещено в някои култури. Но в същото време е доста лесно да развиете романтични чувства към приятел, тъй като доверието, любовта, чувството за сигурност, съвместимостта вече съществуват между двама души, които са приятели и се познават отдавна. Така че е съвсем естествено да се объркате и да ви е трудно да разберете дали наистина сте се влюбили в приятел или това е просто платонична връзка.

Ето няколко знака, които могат да потвърдят съмнението ви дали приятелството бавно се превръща в любов.

Безспорна и интензивна ревност. Понякога ревността е полезна за връзката и е част от отношенията между приятели. Ако харесвате повече от нужното приятеля си, ще се раздразните повече, ако той се доближи до някой от противоположния пол, особено ако се опитва да флиртува.

Обърнете внимание на езика на тялото си и биологичните промени. Тялото може да говори по-добре от думите. Забележете как се държите в компанията на приятеля си. Когато сте влюбени, ще се чувствате повече от удобно в компанията му, а когато неволно ви докосне ще се почувствате различно.

Винаги намирате начин да го споменете в разговора. Когато сме влюбени, винаги намираме начин да направим човека част от ежедневието си. И когато той не присъства физически, ние сме склонни да го държим в мислите си постоянно и това е една от причините неговото име често да бъде споменавано. През повечето време това е неволно и може би дори няма да го осъзнавате.

Винаги се сдобрявате. Когато човек се влюби в приятел, споровете между тях вече не са онези, които са били по-рано. Колкото и да се карат един с друг, винаги ще намерят път към другия отново.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay