Истинската история на Елвис и Присила Пресли

Истинската история на Елвис и Присила Пресли

Когато Елвис и Присила се срещнали за пръв път, тя била едва на 14 години, докато той бил на 24. Родителите на момичето били притеснени за връзката им, но Присила била влюбена и непокорна и нищо и никой не можел да й попречи да бъде с краля на Рокендрола. За Елвис разликата във възрастта им изобщо не била проблем: това бил добър шанс за него да превърне Присила в идеалната съпруга. Това щял да бъде перфектен брак, но имало нещо, което пречело на този план.

Ето каква е истинската история на Елвис и Присила Пресли:

Началото
Истинската история на Елвис и Присила Пресли
Елвис и Присила се срещнали в Германия през 1959 г. Елвис бил изпратен там от американската армия, където той служел, а семейството на Присила отишло в страната, защото баща й бил преместен там от ВВС. Някой поканил Присила да посети Елвис в дома му и тя с радост се съгласила. Тя привлякла вниманието на певеца и той изсвирил няколко песни специално за нея, въпреки че тя признала, че е деветокласничка.

"Елвис се опитваше да привлече вниманието ми. Забелязах, че колкото по-малко внимание обръщах, толкова повече започваше да пее само за мен. Не можех да повярвам, че Елвис Пресли се опитва да ме впечатли ", спомня си Присила.

Присила не вярвала, че Елвис някога ще й се обади и била сигурна, че първата им среща ще бъде последната им. Той обаче й се обадил. След няколко дни родителите на Присила настояли да се запознаят с момчето, което дъщеря им харесва. Присила си спомня, че Елвис се появил, облечен в униформата си, която баща й обикнал. Мъжете дълго разговаряли и в крайна сметка родителите на Присила били толкова очаровани от Елвис, че оставили двамата да продължат да се виждат.
Присила била много красиво младо момиче, което получавало много погледи от момчетата в училище. Възрастта на Присила предполагала, че не бива те двамата с Елвис да бъдат заедно пред хората, но въпреки това продължили да се виждат.

Елвис харесвал това, че Присила е неопитна и млада и разликата във възрастта не е била проблем за него. Той виждал това като свой шанс да оформи перфектната съпруга за себе си. Веднъж казал на свой приятел: "Тя е достатъчно млада, че мога да я третирам по какъвто и да е начин."

Присила си спомня, че Елвис е споделил идеята си с нея за перфектна жена и желанието му да превърне Присила в такава. "В нощите, когато беше в добро настроение, той описваше идеалната жена и ми казваше колко перфектно отговарям на този образ. Харесваше брюнетки със сини очи. Вярността беше много важна за него, особено от страна на жената.", разказва Присила.
Брак и семеен живот
Истинската история на Елвис и Присила Пресли

През 1960 г. Елвис напуска Германия, а Присила и нейното семейство остават. Двамата от време на време се виждали, когато той я молил да отиде в САЩ, и това продължило няколко години, след това се оженили. През тези години Присила чакала редките обаждания на Елвис и брояла дните до следващата им среща. Освен това тя чувала много клюки за любовните му отношения с други жени, вариращи от момичето, което живее в съседство до известни личности.

Елвис предложил брак на Присила през 1966 г., а двамата се оженили в Лас Вегас на 1 май 1967 г. Елвис почувствал натиск да се ожени, тъй като се страхувал от потенциален скандал, който може да се случи, ако не го направи. Той продължил да променя жена си, за да може тя да отговори напълно на очакванията му. Присила, която по-късно нарича себе си "живата кукла на Елвис", поставила порцеланови коронки на зъбите си, подобрила стойката си, боядисала косата си в черен цвят и направила още подобрения на външния си вид, за да съответства на образа на Краля.
На 1 февруари 1968 г. Присила ражда дъщеря им Лиза Мари. След като Присила стана майка, тя почувствала, че Елвис загубил интереса си към нея. Точно както преди брака им, той продължавал да има любовни отношения с други жени и Присила постоянно намирала любовни писма, адресирани до съпруга й. С течение на времето тя осъзнала, че не желае да се примири с това и просто да го чака вкъщи.

"Моят живот беше неговият живот. Трябваше той да бъде щастлив. Проблемите ми бяха второстепенни.", казва тя в едно от интервютата си. Тя се уморила от натиска да живее според очакванията на съпруга си. Тя признава, че никога не се е появявала пред очите му без грим и никога не се е обличала пред него: "Той искаше да вижда крайния резултат."
Разводът и упадъкът на Краля
Истинската история на Елвис и Присила Пресли

През 1972 г. Присила казала на Елвис, че го напуска и скоро двамата се развели и споделили попечителството над дъщеря им. След раздялата Присила цъфтяла и се опитвала най-накрая да овладее собствения си живот, Елвис се пристрастил към лекарствата, отпускани по лекарско предписание, и имал финансови затруднения. Той имал няколко любовни отношения, след като бракът му с Присила приключил, и предложил брак на Джинджър Олдън.

Бракът им обаче не продължил дълго. На 16 август 1977 г. Елвис е намерен мъртъв. Той бил на 42. Присила била съкрушена, когато научила, че Елвис си е отишъл и тя просто не можела да повярва. Тя се надявала Елвис да отиде в болница, за да се скрие от очите на хората, да остане сам за известно време и да се върне по-късно. "Беше шокиращо. ", признава тя.

Въпреки развода и напрегнатия брак Присила и Елвис останали близки. Тя си спомня как той й се обаждал, за да сподели тревогите си, и как тя отвръщала на всяко обаждане. След развода Присила започнала кариерата си на актриса и бизнес жена. Тя никога не се омъжила отново, но имала дълга връзка, от която има сина си Наварон.

Тя отворила къщата в Грейсланд за туристи, за да може да има възможност да плаща данъците и сметките, без да продава къщата, в която двамата с Елвис живели заедно като семейство. Грейсленд се превърна в втория най-посещаван дом в САЩ, след Белия дом. Присила пази добрите спомени на бившия си съпруг, участва в събития, посветени на музиката му, и все още го нарича "любовта на живота й".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay