Какви уроци трябва да научим от провалените си връзки?

Какви уроци трябва да научим от провалените си връзки?

Всички сме се влюбвали да уши, всички сме искали да прекратим някоя своя връзка. Всички сме били наранявани и сме наранявали, дори без да го разберем. Връзките се провалят по различни причини, от които можем да се поучим и да си извадим поука. Уроци, които ни казват какво да правим и какво да не. За да имаме повече успех в следващата си връзка е важно да се вгледаме в миналите си взаимоотношения и да разберем къде сме сбъркали и какво сме научили. 

Всеки заслужава да бъде обичан, а здравата романтична връзка е едно от най-ценните неща на този свят. Споделените мигове, мечтите, взаимните интереси - едни от най-ценните човешки отношения. Връзките не са свързани само с намирането на сродната ни душа, това не бива да бъде единствения ни източник на щастие. Нашето щастие е само и единствено наша отговорност и само ние можем да си го създадем или да го нарушим. Ако разчитаме някой друг да ни направи щастливи, то формулата ни определено не е правилна.
За да са работещи връзките, трябва да сме готови да полагаме усилия, да се учим и да правим компромиси. Не се опитвайте да промените някого или да се правите на човек, който не сте. Във връзката всеки трябва да приеме другия, да му вярва, да позволи на партньори си да израсне и да се превърне в най-добрата версия на себе си. Не се притеснявайте, не винаги се случва толкова лесно, колкото във филмите.
Да сме във връзка включва и това да правим неща, които ще направят нашия любим щастлив. Всичко е въпрос на изграждане на взаимно доверие и съобразителност. Разбира се, нещата не винаги се случват както ние бихме искали. Колкото и болезнен да е края на една връзка, винаги има какво да научим от него. 
Споделяме с вас 5 важни урока за провалените връзки:
И двамата сте се провалили

Повечето хора са свикнали да обвиняват другия за раздялата. Разбира се, в някои отношения това може да е вярно, но най-често връзките се провалят от действията и на двамата участници. За да се поучим от опита си, трябва да знаме, че и вината е споделена. Помислете за нещата, които зависят от вас и поправете необходимото.
Всеки има нужда от пространство

Да обичаме някого не означава да прекарвате цялото възможно време заедно. Оставете ги да дишат, дайте им шанс и те да са по-любвеобилни. Помнете, че и вашия партньор е човек като всеки и има нужда от спокойствие и време за себе си. Няма нищо притеснително, ако имате нужда да прекарвате малко време по отделно.
Доверете се на инстинктите си

Вслушайте се в себе си. Много често наричаме любовта с други думи. Подсъзнателно, всички знаем какво ни говори вътрешният ни глас и какви съвети ни дава. Когато връзката е приключила, знаем какъв е важният урок, който трябва да научим. 
Вие сте отбор

Вие срещу света - срещу проблемите, срещу всяко препятствие. Не бива да е обратното - вие един срещу друг.
Има и други важни отношения в живота

Не само любовната връзка е важна в живота ви. Има и други взаимоотношения, които са полезни за вас и вашето благосъстояние. Радвайте се на отношения с приятели и не бъдете крайни. Някой ден нещата ще се наредят и ще намерите правилния човек за себе си.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay