Какво трябва да правите сутрин, за да имате щастлив ден

Какво трябва да правите сутрин, за да имате щастлив ден

Сутрините могат да бъдат тежки за много хора, които не могат да се наспиват добре, което от своя страна ги кара да се чувстват раздразнителни през повечето време. И да, трудно е да се чувствате весели, когато сте преуморени и стресирани в резултат на много причини, които дори са извън вашия контрол.

Но експерти казват, че има няколко прости навици, които можете да следвате сутрин и които имат силно влияние върху това как ще се чувствате през деня. Ето как можете да си помогнете.

Изберете си нещо, което ви кара да се чувствате щастливи и го правете всяка сутрин

Този първи съвет е доста обширен и това е нарочно. Тъй като истината е, че има много неща, които хората могат да използват, за да се опитат да повишат щастието си. Създайте си нов навик, който да свържете със съществуващата си рутина.

Махнете телефона от спалнята си

Нека в помещението, в което спите, да няма електронни устройства. Това е важно, защото когато посягате към телефона, таблета, лаптопа или телевизора дори преди да сте станали, вие позволявате външният свят да диктува вашето настроение. И наистина има много доказателства в подкрепа на идеята, че екраните пречат на щастието. Проучванията свързват честото използване на социални медии с намалено настроение с течение на времето.

Говорете със себе си…

Хората са склонни да прекарват много време в разговори сами със себе си, особено сутрин, когато се чувстват стресирани за това, което предстои. Повтаряйте името си и си казвайте, че всичко ще бъде наред и можете да се справите. Това ще ви помогне да преминете натоварения си ден.

… и с някой друг

Направете социален контакт с някого, към когото имате положително отношение. Може да бъде всеки – съпруг, дете, родител, приятел или пък далечен роднина. Как ще прочете контакта, зависи от вас и вашия график. Можете да изпратите текстово съобщение или да звъннете. Ако имате повече време, срещата с някого за по чаша кафе, ще ви помогне да започнете деня си ударно.

Бъдете благодарни

Благодарността е изключително мощно средство. Сутрин си повтаряйте всичко онова, за което сте благодарни. Тази практика дори може да допринесе за подобряване на физическото ви здраве, което от своя страна допринася за пълното чувство на щастие.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay