Как да бъдем спокойни и да впечатлим партньора си на първа среща?

Как да бъдем спокойни и да впечатлим партньора си на първа среща?

Да се чувствате спокойни в обстановката около себе си е важно във всеки аспект от живота. Трябва да сте достатъчно уверени, за да общувате и споделяте мнение без притеснение с околните. Разбира се, понякога бариерата в общуването пада трудно, защото сме срамежливи или притеснителни, но това може да се промени само с вашата положителна нагласа и няколко стъпки:

Облечете се добре

Уверете се, че сте избрали подходящо облекло, освен добро впечатление, дрехите ще ви дадат малко самоувереност. А и така ще се притеснявате за едно нещо по-малко, като знаете, че изглеждате добре. Да сте добре облечени не означава да гледате само облеклото, но и личната хигиена, маникюр и коса.

Припомнете си, че и партньорът може да е притеснен

Притеснението не е нещо лошо, това означава, че нещо важно ни се случва в момента. Трябва да си припомните, че срещу вас стои друг човек, който вероятно също е притеснен, особено ако се виждате за първи път. От друга страна, не оставяйте вашето притеснение да обземе напълно обстановката, защото така ще притесните и събеседника си. Дръжте се естествено и нещата ще се наредят от самосебеси.

Бъдете себе си

Няма нужда да преувеличавате или да се преструвате, за да впечатлите отстрешната страна. Това е напълно излишно, защото с течение на времето истинските ви черти ще се покажат. Помнете, че откровените хора ценят естественото поведение.

Изслушвайте се

Едно от най-страхотните качества е да умеете да слушате. Не говорете само за себе си, дайте шанс на партньора да ви разкаже нещо. Това не означава да мълчите, включвайте се в разказа и така ще се заговорите и за други теми.

Добро чувство за хумор

Нищо не чупи бариерите така, както смеха. Не, че трябва да насилвате шегите ви да се появят в разговора непременно, но можете да споделите смешна случка или да вметнете забавен израз. Доброто чувство за хумор включва и доброто приемане на закачки срещу вас и лека доза самоирония, разбира се без грубост. Така разговорът ще се успокои и ще бъде приятен

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay