Как да върнете секса в брака си

Как да върнете секса в брака си

Със сигурност, когато сте заживели заедно с партньора си сте правили секс доста често, най-малкото е било повече, отколкото сега. Но интензивните графици и стресът имат свойството да намалят либидото. Така че не е необичайно, ако изведнъж се замисляте дали не сте в брак, в който сексът е мираж.

Ако отговорът ви е положителен, трябва да знаете, че не сте единствените, които преминават през това. Нито една двойка не е защитена от несъответствия в желанията за интимни ласки. Но трябва да си отговорите на един важен въпрос – сексуалното желание колебае ли се през целия ви живот или само когато сте във връзка.

Възбудата може да бъде сложно нещо. Тя се случва както ментално, така и физически. Тя може трудно да се случи, когато непрекъснато сте смазани от работа и умствено изморени в края на дългия ден.

Но сухият режим в спалнята за кратко време, не означава, че връзката ви е загубена. Има голяма разлика между това да не сте правили секс една седмица от това вече да сте забравили как се случват нещата. Ако се тревожите, че нямате нормален сексуален живот и всъщност се намирате в брак без секс, трябва да последвате нашите съвети.

Какво е всъщност брак без секс? Няма точно определение за безсексуалния брак. Това може да бъде всичко – от само секс няколко пъти в годината до никакъв секс. Всичко се свежда до това колко често мислите, че трябва да правите секс, и как се чувствате заради липсата му. За протокола – бракът без секс не означава, че партньорите в него са нещастни един с друг. Бракът без секс може да изглежда като всеки друг брак.

Какво може да доведе до брак без секс? Някои специалисти посочват, че виновник може да е някаква случка. Например – загуба на близък човек или финансови проблеми.А други отбелязват времето като фактор. Повечето двойки започват да правят по-малко и по-рядко секс с течение на годините. Повечето двойки, които стигат до ситуацията, в началото са имали редовен сексуален живот, но после децата, работата, пътуванията, здравословните проблеми и като цяло животът могат да попречат на желанието.

Как да върнете секса в брака си? Само защото сега не правите секс, не означава, че няма да го правите в бъдеще. Но промяната изисква усилия и от двете страни. Първо, трябва да разберете как сте стигнали дотук. Може да сте на различни мнения по темата, но важното е да говорите за проблема.

След като определите какво се крие зад вашия брак без секс, трябва да се опитате да се справите с тези фактори. Ако главната причина е стрес, трябва да намерите начин да се разтоварите от него. Ако проблемът е психически, може би е време да разговаряте със специалист.

Трябва да решите и колко пъти искате да правите секс. Един път в месеца? Веднъж в седмицата? Дали искате да промените начина, по който го правите?

После постепенно разпалете интимността. Докосвайте се, гушкайте се, целувайте се, върнете физическата интимност в живота си. С времето и сексът ще се случи.

Ако направите всичко по силите си, а все още живеете без секс, потърсете професионална помощ.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay