Как да заспите бързо за 10, 60 или 120 секунди

Как да заспите бързо за 10, 60 или 120 секунди

Около 30% от човечеството се сблъсква с безсънието. На всеки се е случвало да се опитва да заспи с часове и просто да не се получава. Добрата новина е, че следващия път ще можете да го направите за секунди. Този тип безсъние обикновено е в резултат на тревожност, която ви кара да мислите за неща, които ви притесняват и ви пречат да се отпуснете и да заспите. Ако можете да се отпуснете, ще заспите за секунди...

Ще ви представим най-бързите методи, които можете да използвате, за да се отпуснете и да заспите, така че следващия път заспиването да е най-малкото ви притеснение. 

Ето как да заспите за 10, 60 или 120 секунди:

10 секунди: С тази техника ще успеете да заспите само за 10 секунди

Освен ако някой психолог или магьосник не ви хипнотизира, е невъзможно да легнете в леглото и да заспите толкова бързо, но ние гарантираме, че последните 10 секунди от този доказан военен метод е всичко, което е необходимо, за да успеете да заспите. 

Затворете очи, оставете очите си да се отпуснат и отпуснете цялото си лице, докато вдишвате дълбоко и бавно. Отпуснете се и отпуснете едното рамо и ръката встрани от тялото си. Започнете с доминиращата страна, ако сте левак, започнете с лявото си рамо. След това направете същото с противоположното рамо и ръка.

Отпуснете гърдите си, като направите дълбоко вдишване и отделете време за издишване.

Отпуснете краката, бедрата и ходилата си. Започнете с доминиращата си страна.

Не мислете за абсолютно нищо. Ако не успеете да заспите, опитайте да повторите "не мисля" за 10 секунди.

В рамките на 10 секунди трябва да сте заспали.

Цялото упражнение обикновено отнема не повече от 120 секунди, но се казва, че последните 10 секунди са ключът към заспиването.

60 секунди: техниката 4-7-8

Тази техника е упражнение за дишане, проектирано от д-р Андрю Уейл. Този метод е разработен в съответствие с ранна йога-пранаяма (дихателна техника), която помага на хората да контролират дишането и реакциите си.

Ако практикувате това упражнение всеки ден, това ще ви помогне да се отпуснете за нула време, което ви помага да заспите, дори само за 60 секунди. Ето как да го направите:

Първо, разтворете устните си и издишайте напълно през устата си. След това затворете устните си и вдишвайте през носа. Докато правите това, пребройте до 4. Задръжте този дъх за 7 секунди и се отпуснете. След това издишайте напълно за 8 секунди.

60 секунди: Прогресивна релаксация на мускулите

Някои хора също го наричат дълбока мускулна релаксация, но ползите са същите: бързо заспивате. Състои се от многократно опъване и отпускане на мускулите. Техниката е разработена от Едмънд Джейкъбсън през 30-те години. Той вярвал, че физическата релаксация води до спокоен ум. 

Изпънете и разтегнете ръцете си за 5 секунди. След това се отпуснете за 10 секунди.

Изпънете и свийте челото си. Отпуснете се.

Направете това за всички части на тялото. 

120 секунди: Опитайте се да останете будни

Тя се нарича Парадоксален стремеж за безсъние или обратна психология за изтощените, които не могат да спят. Този метод ви насърчава да мислите и да не си позволявате да заспивате. Това намалява тревожността, причинена от безсънието, помагайки ви да заспите по-бързо.

120 секунди: Представете си спокойно място

Честа причина за проблеми със съня е безпокойството. Според изследванията, представянето на спокойно и щастливо място може да отвлече вниманието ви от вашите мисли и тревоги, да ви помогне да се отпуснете и да заспите само за няколко минути.

120 секунди: Опитайте да се охладите

Мелатонинът леко намалява телесната ви температура, когато заспивате. През лятото или дори през зимата, ако тялото ви не е достатъчно хладно, може да ви е трудно да заспите. Опитайте да отворите прозорец, да облечете по-тънка пижама или да изпиете половин чаша студена вода.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay