Как да почистите кафе машината си с естествени продукти

Без препарати

Как да почистите кафе машината си с естествени продукти

Знаете ли, че кафемашината трябва да се почиства всеки месец? И не само за да се отървете от остатъците от кафе, а и защото във вашата кафемашина може да има плесен. Да, плесен. Проучване установява, че около половината от кафемашините има плесен и мухъл в резервоарите си за вода и около 1 от всеки 10 има колоидни бактерии. Също така кафето съдържа масла, които оставят тъмни петна по уреда и могат да запушат цедката. За щастие, има продукт, който може да ви помогне да почистите кафемашината си много лесно: оцет.

Как да почистите кафе машината си с естествени продукти

Ако ви е писнало да гледате кафемашината си мръсна и не искате да използвате препарати на химична основа, опитайте този екологичен разтвор, който ще направи кафемашината ви като нова. Ето какво трябва да направите:

1. Напълнете резервоара за вода на кафемашината с равни части оцет и вода. Оцетът е натурално средство за почистване, което ще разгради натрупването на масло и ще почисти остатъците от кафе. Включете кафемашината и я изключете, когато половината вода изтече.

Как да почистите кафе машината си с естествени продукти

2. Оставете разтвора от оцет и вода за 1 час вътре, за да има време да разгради мръсотиите. След това включете кафемашината, за да изтече от останалото количество.

3. След това 3 пъти напълнете резервоара само с чиста вода и я оставяйте да изтича, за да измие хубаво остатъците и да премахне миризмата на оцет. Сега сте готови за чаша прясно кафе.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

13 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay