Как да почистите съдомиялната?

Мръсна съдомиялна? Ето как да я почистите

Как да почистите съдомиялната?

Да, вашата съдомиялна машина е предназначена за миене на съдове, но какво става с всички парчета храна и други мръсотии, които се измиват? За съжаление те не изчезват магически. Подобно на мивката, съдомиялната е изключително мръсна. Ще ви предложим метод за почистване на съдомиялна, който е напълно естествен.

1. Изпразнете съдомиялната и извадете или издърпайте най-долната част на съдомиялната. Намерете отводната тръба, почистете я, намерете филтъра и го измийте добре. Проверете всички въртящи се части и ги почистете с кухненска хартия.

2. Изсипете една чаша оцет в контейнера в долната част на съдомиялната. След това изсипете половин чаша сода в малка чиния и я поставете на горния рафт. Може да смените содата с две таблетки за съдомиялна.

3. Включете съдомиялната и оставете оцетът и содата да си свършат работата. Оцетът е естествено антибактериално средство, а содата за хляб помага да се разбият твърдите частици от мръсотията.

4. След като програмата е свършила, оставете съдомиялната затворена още 20 минути, за да може парата да продължи да почиства. Отворете съдомиялната и я избършете с кърпа или гъба. Съдомиялната ще бъде идеално чиста!

Включете почистването на съдомиялната в месечния си списък за почистване!

8 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay