Как никога да не ви разбият сърцето

Как никога да не ви разбият сърцето

Любовта боли. Всички знаем това. Всъщност е по-вероятно да бъдете наранени от някой, когото обичате, отколкото от непознат поради интимността и близостта, които имате.

Въпреки това има как да се предпазите от този неприятен момент с разбитото сърце. Ето няколко съвета:

1. Нагласата е всичко

Мисленето на човек е основна движеща сила в живота му и мислите ни определят нашите действия и избори, затова е изключително важно каква е нагласата ни. Например, ако си мислите "той ще ми разбие сърцето", точно това ще се случи. Не можете да определяте кого да обичате, но можете да определите до колко да бъдете роб на емоциите си. Ако гледате на любовта като избор, а не просто емоция, ще осъзнаете колко сила имате в решението кого да пуснете в сърцето си и кого не.

2. Не отваряйте съцето си за всеки

Един от начините да защитите себе си е да внимавате за кого отваряте сърцето си. Добре е да бъдете малко по-предпазливи, докато опознаете човека отсреща. Дори да сте срещнали мъж, който отговаря на всичките ви представи за перфектния партньор, изчакайте да го опознаете преди да отворите сърцето си за него. Любовта е прекрасно чувство, но само когато е споделена. Ако се влюбвате лудо във всеки мъж, когото срещнете, съвсем нормално е сърцето ви често да е разбито. 

3. Обичайте себе си

Любовта към себе си е най-хубавия вид любов. Не можете да очаквате, че някой ще ви обича, ако преди това вие не сте обикнали себе си. Ако обичате себе си достатъчно, ще си тръгнете от връзка, която не върви и сърцето ви няма да бъде разбито. Лесно е! 

4. Осъзнайте, че не всяка връзка ще трае вечно

Повечето жени мечтаят да се омъжат и гледат на всяка връзка като на връзка за цял живот. Ако искате сърцето ви да не бъде разбито, не гледайте на всяка връзка по този начин. Колкото по-бързо приемете това, толкова по-скоро ще спрете да страдате. 

5. Имайте смелостта да си тръгвате от хората, които не са за вас 

Що се отнася до защитаването на сърцето ви от разбиване, трябва да бъдете смели и решителни. Много жени нямат смелостта да си тръгнат от връзка, в която не са щастливи. Ако искате да не страдате, научете се да го правите. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay