Как чатенето може да повлияе на връзката ви

Как чатенето може да повлияе на връзката ви

Изпращането на текстови съобщения напълно промени живота ни. Много връзки са започнали и са свършвали заради чат. Това е уникална форма на комуникация, при която думите представляват вашите мисли и чувства. Дори е спасител за връзки на дълги разстояния. Текстовите съобщения със сигурност са благодат.

Чатът е лесен, може да пишете, когато се храните или когато извършвате друга дейност. Често се прави безсмислено, защото сме свикнали толкова много с чувството, че не успяваме да третираме посланието на половинката си като нещо различно от обикновеното.

Чатът може да определи поведението, стила на писане или комуникацията на човек. Според проучвания, лесни за използване или непълни думи означават, че човек не обръща особено внимание на текста, който пише, а от друга страна, хората, които внимателно пишат цели изречения, отнемат твърде много от времето си в писане. Някои внимават изключително много в това, което пишат на половинката си. Ще се изненадате, че това всъщност може да бъде решаващ фактор за връзките! Казват, че двойките, които пишат по подобен начин, живеят по-щастливо.

Проучвания показват, че двойките изглежда са много по-пълноценни, когато стилът на писане на партньора им съответства на техния. Прекаленото или прекомерното изпращане на текстови съобщения също може да е знак на основните проблеми на несигурността и безпокойството. Постоянната проверка на текстови съобщения или очакването с тревога за това може да показва самота и скука или дори повече, отчуждение. Мнозина го възприемат като средство за бягство от реалността и задържане във виртуалното пространство.

Текстовите съобщения могат да бъдат дори пречка за функционалните взаимоотношения. Без значение колко сте близо до половинката си, докато пишете, всичко зависи от нивото на комфорт помежду ви. Прибягваме до съобщенията, за да избегнем смислени разговори. Така че, ако решите да разговаряте истински с някого, първото нещо, което трябва да направите, е да оставите телефона си без звук или встрани.

Дори ако предпочитате да изпращате текстови съобщения на някой, който отговаряйки използва същите думи и изрази като вас, не можете да задълбочите отношенията си само на база това. Нужно е да опознаете човека предварително. Начинът, по който човек чати начинът, по който живее живота си, могат коренно да се различават.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay