Кога трябва да се консултираме със семеен психолог?

Не изпускайте момента

Кога трябва да се консултираме със семеен психолог?

Консултирането със семеен психолог не е нещо срамно. Все повече двойки го правят. По този начин те се опитват да решат проблемите си и да останат заедно. Понякога проблемите са банални, понякога доста по-сериозни. Но винаги си струва да опиташ! Въпросът е кога е подходящият момент да се обърнеш за помощ и да признаеш, че нещо куца и че искаш да го оправиш?

Матови да отидете на семеен психолог

Ако сте млади родители, понякога се случва да се чувствате неуверени, да не знаете какво да правите и партньорът ви постоянно да ви дразни. Решението, със сигурност, не е да се разделите, нали?

Ако се чувствате по някакъв начин отдалечени от партньора си. Ако се чувствате доста различно от началото и имате чувство, че като че ли партньорът ви се изплъзва, е добре да се обърнете към семеен психолог.

Ако имате проблеми със секса. Може да ви звучи смешно, но сексът в никакъв случай не трябва да се подценява. Сексът не е само задоволяване на физическите нужди, но и сливане на телата, на душите... Ако сексът във връзката ви не върви, то вероятна и тя самата накуцва..

Кой е най-добрият момент да се обърнем за помощ?

Повечето хора чакат, когато вече отношенията се влошат сериозно. Не бива да се стига дотам. Добре е да се обърнете за помощ още в началото, когато започнат да се появяват проблеми, още докато са в зародиш, за да си прекратите завинаги.

Какво се случва след терапията

Специалистите препоръчват двойката да не говори за това, което се е казало по време на сеанса, за да не породи това отново конфликт. Просто, ако имате още нужда от още сеанси, просто продължете да ходите, докато усетите промяната.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay