Лъч надежда: усмивките на медицинските работници в Ухан

Лъч надежда: усмивките на медицинските работници в Ухан

Медицински работници в Ухан, Китай, свалиха маските си, след като градът затвори последната временна болница, която бе изградена в паника, за да се настанят пациенти с преливане от огнището на коронавирус. Видеото, което е гледано повече от три милиона пъти, показа редица работници с усмивки на лицето си.

Броят на новите случаи е намалял в града. Град Ухан в паника изгради две болници в началото на февруари, като и двете бяха направени за няколко седмици, за да предложат повече от 2000 допълнителни легла, тъй като болестта за първи път започна да завладява града. Към петък в Китай има близо 81 000 случая, а броя на смъртните случаи надхвърли 3 000 в страната.

Експертите смятат, че коронавирусната епидемия вероятно е започнала в Ухан миналия декември. Китай се бори най-дълго с болестта и наложи безпрецедентни карантини на десетки милиони хора, които живеят в страната, за да овладеят разпространението на болестта.

Медицинските специалисти работиха неуморно, за да се борят с болестта на преден план, като взеха драстични мерки, за да помогнат на хиляди пациенти, включително да обръснат главите си и да носят памперси, за да намалят времето, което ще им е необходимо за лични проблеми. Хиляди лекари дори се заразиха от самата болест. Провинция Хубей, в която се намира епицентърът на огнището, едва наскоро изживя първите си дни без допълнителни случаи, тъй като страната започва да се възстановява от въздействието на коронавируса.

В световен мащаб коронавирусът, който причинява заболяване, известно като COVID-19, е заразил над 170 000 души и е убил над 6 500. Държавите започват да налагат строги мерки за предотвратяване на разпространението на болестта на почвата си, включително преминаването им в национални блокировки. Надяваме се скоро да видим и европейските медицински работници да махат маските си с усмивка...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay