Най-добрите натурални лубриканти, според гинеколозите

Най-добрите натурални лубриканти, според гинеколозите

Всички знаем, че натуралните продукти са най-добри и винаги се стараем да използваме натурални продукти- за грижа за кожата, за грижа за косата, дори за хранене. А какво мислите, когато става дума за по-интимна грижа, като лубрикантите например? 

Трябва много добре да знаете кои видове натурални лубриканти са безопасни за вас и кои не. Някои варианти, като вазелин или минерално масло могат да бъдат опасни. Те могат да увеличат риска от бактериална вагиноза или други инфекции. 

Ако не сте сигурни дали можете да използвате даден продукт, не го използвайте. Първо се консултирайте с гинеколога си. 

Ако все пак искате да използвате натурален лубрикант, ето кои са най-безопасни, според експертите. 

Кокосово масло

Кокосовото масло е много любимо на повечето жени. Повечето жени го харесват, защото мирише добре и има добър вкус. То се използва много лесно, защото кокосовото масло е твърдо, когато е на стайна температура и става течно, когато е в контакт с вагината. Трябва да имате едно нещо на ум, когато използвате кокосово масло: то може да разруши целостта на латексовия презерватив и е по-вероятно той да се скъса. 

Чиста Алое вера

Алое верата е добър избор за натурален лубрикант, стига да е 100% чиста. Също така е безопасна за употреба, заедно с латексови презервативи и е много нежна с кожата. Тъй като има доста хора, които имат свръхчувствителност към алоето, направете малък тест, преди да го използвате за лубрикант. Сложете малко върху сгъвката на лакътя си и вижте как ще реагира кожата ви. 

Витамин Е

Витамин Е е страхотен овлажнител, затова много хора го използват като лубрикант. Но подобно на кокосовото масло, витамин Е може да наруши целостта на презерватива, така че бъдете много внимателни. 

Ако се интересувате от естествените лубриканти, консултирайте се с вашия лекар. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay