Най-често срещаните грешки, които допускаме във връзките си

Кои са те и как да ги избегнете

Най-често срещаните грешки, които допускаме във връзките си

Всички знаят, че доброто общуване в една връзка изисква да казваме това, което чувстваме. Но общуването трябва да става по определени правила, за да няма обидени и да се стига до компромис, когато това се налага. Днес ще научим кои са основните грешки в общуването, които могат да доведат до разрив в отношенията между двама човека.

Първата грешка са предположенията. Нищо не предполагайте, допускайте или доизмисляйте. Научете се да задавате насочващи въпроси, които ще ви помогнат да си изясните всичко.

Втората грешка са обвиненията. Ако сте недоволни от дадена постъпка, обсъждайте само нея. При изясняване на ситуацията не е необходимо да казвате: "винаги е така" или "знаех, че така ще стане"

Третата грешка е критиката. Тя трябва да бъде градивна, без сарказъм, насаме и под формата на съвети и пожелания.

Следващата грешка е прекъсването. Понякога това е много сложно и ви се иска на момента да докажете колко сте прави. Но това изглежда като неуважение към човека до вас.

Не изпадайте в истерия. Несъмнено, че емоциите са нещо хубаво, но истериите изтощават и изострят конфликтите.

Освен това не мълчете от страх, че ще навредите. По-добре е открито да кажете какво не ви харесва, а не да мълчите, разчитайки, че половинката ще се сети какво да прави.

Постоянното даване на съвети е често срещана грешка. Почакайте, докато поискат от вас помощ, или пък намекнете, че можете да помогнете.

Не избягвайте трудните разговори. Проблемът няма да бъде решен от протакането му. Старайте се веднага да обсъждате възникващите трудности.


Източник: БГНЕС

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay