Няколко признака, че мозъкът ви е бил промит

Няколко признака, че мозъкът ви е бил промит

Хората не се нуждаят от магия или хипноза, за да манипулират другите. Има куп прости тактики, които хората могат да използват, за да накарат другите да правят или да мислят това, което те какво искат. Затова е важно да знаете, ако сте били манипулирани или мозъкът ви е бил промит.

Ето няколко признака за това:

1. Има твърде много разсейване от големите проблеми

Когато медиите се фокусират прекалено много върху спорта, развлеченията или нещата, без които хората могат да живеят, това може да е умишлено. Това се прави, за да се отвлече вниманието на хората от по-сериозните и противоречиви въпроси, като политика и икономика.

2. Играят си с вас, чрез страховете ви

Когато има проблеми, като насилие или атаки, хората искат решение сега и веднага. Хората дори са склонни да позволят правата им да бъдат нарушени, за да бъде разрешен "сериозен проблем". По този начин също се отклонява вниманието от наистина сериозните проблеми.

3. Хората се опитват да ви накарат да се чувствате като дете, за да ви контролират

Един популярен начин за контрол на хората е да говорите с тях, сякаш са деца. Използват се награди и наказания и се държат с вас като с малко дете, с идеята да си мислите, че не можете да се справяте с определени неща и те да го правят вместо вас.

4. Вашите емоции получават твърде много внимание

За да бъдете манипулирани, трябва човекът, който иска да ви манипулира, да ви накара да чувствате нещо. Може да е щастие, може да е страх. Всички искаме да сме щастливи и свободни и ще направим всичко, за да го постигнем. Например, ако кажете на някой, че трябва да завърши определено образование, за да успее, вероятно веднага ще го направи.

5. Държат се с вас така, сякаш ви познават по-добре, отколкото вие самите знаете

С напредъка на науката ние знаем повече за човешкото тяло, отколкото преди години, но това може да бъде опасно, ако се използва неразумно. Ако някой може да ви накара да мислите, че той знае повече за вас, отколкото вие знаете за себе си, независимо дали е вярно или не, той може да бъде в състояние да контролира вашите решения.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay