Отваряне на Детската къща

Една сбъдната мечта

Отваряне на Детската къща

"Строежът на Детската къща е почти завършен! Работата по вътрешността ѝ върви с пълна пара. Благодарим на всички герои!”

Така фирма Градус и фондация "За Нашите Деца” отправят своята признателност към всичките потребители, включили се в кампанията "Бъди Герой!”.

Благодарение на всички вас, които целенасочено или не, са си купували продуктите на фирма Градус – стана възможно сбъдването на една мечта. Дадохте шанс на изоставените деца на България за по-добър живот.

Общите усилия на потребители, хора от бизнеса и институциите доказаха, че когато има обединение около конкретна идея, невъзможното се превръща в реалност.

Отваряне на Детската къща

След готовия строеж всеобщите усилия са насочени към обзавеждането и довършителните работи на санитарните помещения. Монтират се спалните, кухнята и дневната стая. Вече частично е оборудвана и залата за обучения. Монтирани са видеокамери в дворното пространство.

Остава да се монтират електрически уреди и техника, офис, да се поставят пердета и щори. Всичко това се изпълнява по проект на интериорният дизайнер Ирина Делева, която се включва безвъзмездно в инициативата.

Отваряне на Детската къща

Предстои също така да бъде направена арт декорация на стените. Очаква се всичко да бъде успешно завършено до края на септември.

За дворното място е избрана фирма доставчик на детска площадка, по чийто проект все-още се работи.

Семейството, което ще играе ключова роля в Детската къща, все още не е избрано, тъй като в момента се провежда подбор. Интервютата със семействата кандидати за момента вървят добре и фирма Градус и фондация "За Нашите Деца” са оптимисти, че ще имат одобрено семейство през август – септември.

До края на месец юли инициаторите на Детската къща се надяват да получат акт 15, а след него и акт 16.

Отваряне на Детската къща

През септември проектът ще мине на заседание на Столичен общински съвет, който ще разреши преместването на услугата от апартамента в Детската къща. След това ще започне и преместването на деца, персонал и оборудване.

Инициаторите се надяват, че официалното откриване на Детската къща ще е през месец ноември, което е само потвърждение на думите: "Да искаш - значи да можеш, да мечтаеш – значи да сбъдваш!”.

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay