Пак ще се окажем по-слабият пол

Стресирани сме от телефонни обаждания

Пак ще се окажем по-слабият пол

Жените са по-засегнати от навлизането на служебния им живот в личния – мейли, телефонни обаждания и съобщения и показват по-високи нива на психологически стрес от мъжете, според ново проучване.

 

Въпреки че жените също толкова умело жонглират с работа и личен живот, те изпитват по-голяма вина, ако шефът им или колега и клиент, се свърже с тях вкъщи.

 

"Тази вина е причина за стрес," каза доктор Пол Гавин – водещ автор на проучването.

 

Учените са разгледали информация събрана от над 1042 американци от цял САЩ. Техните открития сочат, че вината преследва жените, дори когато навлизането на работата у дома не влияе на личния им живот.

 

"При жените нивата на вина и изтощение са силно обвързани с честотата на контактите. Жените изпитват покачване на чувството за вина и умора, пропорционално с повишаване на нивото на такъв тип общуване," обясни Гавин.

 

Мъже, който получават телефонни обаждания или съобщения в извън работно време, са много по-малко стресирани от жените.

 

Докторите подчертават, че откритията са твърди, без значение годините на жената, брачен и родителски статут и социално-икономическото ѝ ниво.

 

Става ясно, че въпреки че жените са равни икономически производители и потребители в равните домакинства, те имат различни очаквания от мъжете относно границите за разделянето на служебния и личния живот.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay