Повече от четири сватби и едно погребение

Разказваме историите на три велики актриси, които не се страхуват да сменят съпрузите си в търсене на идеалния

За За Габор обича да е в компанията на заможни мъже, а снимката е кадър от филма The Public Enemy
За За Габор обича да е в компанията на заможни мъже, а снимката е кадър от филма The Public Enemy

"Да се разведеш, само защото не обичаш един мъж, е почти толкова глупаво, колкото да се ожениш, само защото го обичаш.”, казва най-известната унгарка, успяла да покори Холивуд със своя чар и талант - актрисата За За Габор. Освен родината на лукса и суетата, тя докосва сърцата на цели девет мъже. Общото между тях е, че всеки един е мултимилионер и неин законен съпруг за определен период от време.

Самата тя се откроява от останалите холивудски актриси със смелостта да назовава нещата по истинския им начин. Съвсем безсрамно За За споделя с какъв човек иска да прекара остатъка от живота си.


"Трябва ми просто мъж, който да бъде мил и разбиращ. Толкова много ли искам от един мултимилионер?”

За да го намери, За За се омъжва за богат дипломат, който я запознава с луксозния живот и най-добрия ѝ приятел - диамантите. След него актрисата се влюбва в милионера Конрад (Ники) Хилтън, който ѝ е заварен син, а страстните им взаимоотношения изглеждат като съвършената връзка. Подаръци, пищни партита и много богатства. Изглежда Хилтън не е достатъчно мил и разбиращ, защото За За го напуска, заради своята страст - киното.

През годините емблемаичната унгарка води семеен живот с актьор, геолог, изобретател, адвокат, нефтен бизнесмен и заможен плейбой. Любовната ѝ серия спира през 1986, когато се запознава с последния важен мъж в живота ѝ.

Австрийският принц Фредерик фон Анхалт, който е под номер 9 в многобрачния ѝ живот, продължава да радва и до днес 95-годишната дива. Може би именно той е мъжът, когото За За издирва около скъпоценности и диаманти през целия си живот.

Но историята на легендарната дама, наричана "русата Лиз Тейлър”, не е единствената, която се корени в убеждението "И заживели щастливо до следващия развод.” Много вдъхновяващи холивудски актриси са делили едно спално ложе с редица съпрузи и са сменяли любовните чаршафи след раздялата им като носни кърпички.

Повече от четири сватби и едно погребение

Сигурни сме, че няма човек, който да не свързва името на Елизабет Тейлър и с 8-те брака, които има тя в личната си история. Първият актьорски дебют на Лиз е през 1942 година в лентата "Всяка минута се ражда един”, а съпружеския си дебют изживява с хотелиера Конрад (Ники) Хилтън, бивш съпруг на гореспоменатата За За Габор и прачичо на Парис Хилтън, през 1950 година. Тогава Елизабет е едва на 17, а невинният ѝ поглед към живота оказва своето влияние в интимен план. Спонтанната любов между нея и Ники бива убита от неговия агресивен нрав. По това време господин Хилтън съвсем безсрамно се осмелява да бие младата актриса, но в рамките на една година тя успява да избяга от юмруците му.

Точно година по-късно за Елизабет отново засвирва Менделсоновия марш, но този път на олтара я очаква актьорът Майкъл Уилдинг. Макар той да е с 20 години по-възрастен, двамата изживяват една запомняща се любов, чийто плод са двете им деца - Майкъл и Кристофър.

Пет години по-късно Тейлър бива пленена от циничния и откровен език на продуцента Майкъл Тод, заради когото не се поколебава да отлети от семейното гнездо. Замаяната от приказки птичка се чувства лудо влюбена в него, а в мемоарите ѝ днес можем да прочетем: "Майкъл дори не ми предложи брак. Просто каза, че ще бъда негова”. И наистина е, но за период от една година. Тод загива в самолетна катастрофа, разбивайки сърцето на емоционалната Лиз.

Тя намира утеха в неговия най-добър приятел - певецът Еди Фишер, който всъщност е женен по това време. Еди приема Лиз в своята спалня, а тя от своя страна приема юдеизма, за да покаже любовта си. Двамата сключват брак, който трае пет години.

Ролята, която преобръща живота на Тайлър на 180 градуса, е тази на Клеопатра в едноименния филм. Освен, че се превръща в най-скъпо платената актриса до този момент, Лиз се влюбва в своя колега Ричард Бъртън. По това време и двамата са семейни, но спонтанно решават да сложат подписите си на бракоразводните документи. Минават през венчилото през 1964 година и прекарват цели 10 щастливи години заедно, като през това време осиновяват и малката Мария.

Повече от четири сватби и едно погребение

Но в определен период Лиз отново не е щастлива с живота си и бракът между тях се разпада. Двамата решават да си дадат шанс година по-късно, сключвайки брак отново, но пламъкът във взаимоотношенията им отдавна е изгаснал. Разделят се завинаги.

На Елизабет не ѝ е писано да бъде сама. Тя бързо намира човека, който да я топли в студените зими от 1976 до 1991 година - сенаторът Джон Уейн. Отново незадоволена, легендата се разделя с политика.

Съкрушена от загубата на голямата си любов Ричард, тя неколкократно изпада в нервни кризи и влиза в клиника за лечение. Биографията ѝ разказва, че именно там се запознава със съпруг номер осем, който за разлика от предишните, не притежава шестцифрено богатство или талант на актьор. Лари Фортенски е обикновен строителен работник, който е с 20 години по-млад от нея. Заедно са до 1997 година, а при раздялата им Елизабет е толкова наранена от любовните си несполуки, че си обещава никога повече да не попада в капана на брака. Така Елизабет Тейлър остава сама до последния си ден на този свят.

С огромно желание и страст ви разказахме за буйния любовен живот на легендарната Клеопатра от миналия век. Обещаваме да бъдем по-лаконични на думи, продължавайки своя разказ за великите актриси, които са сменили фамилното си име повече от пет пъти.

Повече от четири сватби и едно погребение

Следващата холивудска легенда, известна с ролите си от миналия век и любовта си към мъжете, е Лана Търнър. Звездата от The Bad and the Beautiful (1952) позволява на осем мъже да сложат брачен пръстен на ръката ѝ, като един от тях е прочутият гангстер Джони Стампано.

Двамата имат огнена любовна връзка, която за съжаление завършва фатално през 1959 година. 13-годишната дъщеря на Лана - Шерил, дотолкова ненавижда любовника на майка си, че го намушква с нож, след което той умира. В своя защита тийнейджърката заявява, че Стампано е тормозел майка ѝ с насилие, а смъртта му е настъпила, докато Шерил се опитвала да я защити от юмруците му. Съдът приема тази изповед за достоверна, а убийството е оправдано.

Другите мъже в живота на Търнър са певецът Арти Шоу, ресторантъорът Стивън Крейн, от когото е и дъщеря ѝ Шерил, бизнесменът Хенри Бекът, актьорът Лекс Баркър. Списъкът не свършва дотук, но ние правим кратка пауза, за да вметнем, че Шерил отново има пръст в проваления брак на майка си. Във връзката на Лара с Лекс, дъщеря ѝ заявява, че Баркър я е изнасилил, а единственото доказателство за това са думите ѝ. Отново замесена в скандал, Лара се разделя и с тази своя любов.

Следващият ѝ съпруг е собственикът на ранчо Фред Мей, а след него се влюбва и в продуцента Робърт Итън, който продуцира филм, базиран на живота ѝ със заглавието "The Body Brokers". През 1969 година Лана се омъжва за собственика на нощен клуб Роналд Данте, а след шестмесечен брак му написва чек за 35 хиляди долара и го напуска. Той е последната ѝ половинка.

"Планирах да имам един съпруг и седем деца, но плановете ми се преобърнаха с главата надолу.”, е казала Лана приживе. И наистина май понякога е по-добре да внимаваме с желанията, защото съдбата може да ни ги предостави, но с объркан словоред.

Съвсем скоро обещаваме да ви запознаем и със съвременните легенди в световния шоубизнес, които успяха да натрупат отличителен брой сватбени рокли в килера си, търсейки правилния мъж. Някои от тях не се отказват и продължават да сменят партньорите си със същата скорост. Други изглеждат щастливи с поредния съпруг, но доколко щастието им ще продължи докато смъртта ги раздели, можем само да гадаем.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



25
Не е посочен 23.04.2012|14:04
Ех, и аз искам мил мултимилионер;)
24
Не е посочен 23.04.2012|14:04
пазят си решенията за развод!
23
Не е посочен 23.04.2012|14:03
интересни истории няма две мнения
22
Не е посочен 23.04.2012|12:44
сигурно , но едва ли поредността
21
Не е посочен 23.04.2012|12:44
не са си играли и едно време много много , направо са действали, но това у нас не е било възможно
20
Не е посочен 23.04.2012|12:34
помнят ли им имената се чудя
19
Не е посочен 23.04.2012|12:34
ми бая го е търсила
18
Не е посочен 23.04.2012|12:33
щастието трябва да се търси,то не идвало само...
17
Не е посочен 23.04.2012|12:32
Малко хора вече се страхуват да си сменят половинката с по-добра версия :)
16
Не е посочен 23.04.2012|12:16
така е иначе де
15
Не е посочен 23.04.2012|12:16
к....ска работа
14
Не е посочен 23.04.2012|11:46
Човек трябва да следва собствените си мечти и решения, а не да се оставя в ръцете на близки и на обществото- няма да живее техния, а собственият си живот.
13
Не е посочен 23.04.2012|11:35
така си е , всичко сега е толкова тъпо ,че нямам думи
12
Не е посочен 23.04.2012|11:32
Което е много глупаво и така сами се прецакваме.
11
Не е посочен 23.04.2012|11:28
да , докато сега всички сме суетни и се притесняваме как изглеждаме в очите на хората :)
10
Не е посочен 23.04.2012|11:27
Не им е пукало особено за хорското мнение и са си живели живота :)
9
Не е посочен 23.04.2012|11:17
Едно време не е било много препоръчително да се развеждаш или да се жениш по няколко пъти- особено за жена...
8
Не е посочен 23.04.2012|11:11
сега вече няма такива жени :)
7
Не е посочен 23.04.2012|11:07
Наистина смели жени- за времето си :)
6
Не е посочен 23.04.2012|10:43
Снимките са прекрасни и чувствени!
5
Не е посочен 23.04.2012|10:27
всичко е въпрос на избор,както му харесва на човек
4
Не е посочен 23.04.2012|09:14
а снимките не са ли страхотни!:)
3
Не е посочен 23.04.2012|08:56
Актрисите никога не са се притеснявали да сменят съпрузите си, така е било преди, така е и сега и надали тази тенденция някога ще се промени.
2
Не е посочен 23.04.2012|08:54
Всеки има пълното право да търси щастието си и да се бори за него докато е жив, това, че попадат на неподходящи мъже, не означава, че трябва да спрат да търсят истинския.
1
Не е посочен 23.04.2012|08:24
Доста интересно. Не бях запозната толкова добре с личния живот на тези жени.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay