Прекратяването на отношенията с членове на семейството ви не е нещо лошо

Прекратяването на отношенията с членове на семейството ви не е нещо лошо

Смята се, че семейните връзки са най-силните връзки, които можете да имате в живота си. Семейството може да бъде по кръвен път или да се състои от хора, които сами сме избрали, но се състои от хора, които винаги са до вас, подкрепят ви и ви обичат. Има обаче членове на семейството, които са прекалено токсични и няма нищо лошо в това да прекратите отношенията си с тях.

Ето няколко ситуации, в които е напълно нормално да прекратите отношенията си с членове на семейството:

1. Клюкарстват

Предполага се, че членовете на нашето семейство са най-близките ни хора и хората, при които отиваме, когато искаме да споделим нещо, което ни тревожи или някаква радост. Също така се предполага, че те би трябвало да пазят най-съкровените ни тайни и да не коментират нещата, които сме им казали. Ако обаче това не е така и те клюкарстват по ваш адрес, просто не им споделяйте нищо повече.

2. Съдят ви

Градивната критика е нещо  хубаво. Помага ни да погледнем себе си от друга гледна точка и да разберем грешките, които допускаме. Много често именно най-близките ни хора ни помагат да осъзнаем грешките си, но понякога критиките са прекалено агресивни и недобронамерени, което е една добра причина да спрем отношенията си с този човек.

3. Обръщат се към вас, само когато имат нужда от нещо

Не е нужно да се чувате всеки ден с някого, за да знаете, че сте близки и че можете да разчитате един на друг, но ако някой от вашите близки ви търси, само когато има нужда от помощ, това е проблем и не заслужава да бъде част от живота ви.

4. Манипулират ви

В отношенията си с близките си трябва да се чувствате свободни и щастливи. Ако продължавате да се чувствате виновни, стресирани и съдени, може би изобщо нямате нужда от тези отношения.

5. Карат да се чувствате безпомощни

Често срещано явление е човек да бъде подтискан от собственото си семейство. В много семейства има хора, които карат останалите да се чувстват недостатъчно добри. Ако ви карат да се чувствате комплексирани, чувствате се зле сред среща с тях, по-добре е просто да прекратите отношенията си.

6. Опитват да контролират живота ви

Често доминиращите членове на семейството толкова свикват с всички, които ги слушат, без възражения, че всеки опит да се противопоставят на волята им е предразположение за агресия и дори тормоз.

7. Карат ви да се чувствате изтощени

Понякога общуването с даден човек ни изморява. И за съжаление, членовете на нашето семейство често са от тези хора. Ако прекратите отношенията си с този човек, вашата психика ще ви бъде благодарна.

8. Продължават да ви натякват миналото

Понякога напомнянето на човек за миналото му може да бъде доста болезнено, но онези членове на семейството, които продължават да го правят дори и след като сте ги помолили да не го правят, също трябва да бъдат оставени в миналото.

9. Стресират ви

Ако връзката с любимите ви хора ви стресира и създава хаос както в ума ви, така и в душата ви, тогава е крайно време да помислите за премахването им от вашия живот.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

11 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay