Проблеми в брака, които наистина не бива да пренебрегвате

Проблеми в брака, които наистина не бива да пренебрегвате

Във всеки брак - дори най-силният, най-щастливият - неизбежно ще възникнат проблеми и разочарования. И макар да не си струва да разглеждате всеки проблем, има определени моменти обаче, които наистина не трябва да се пренебрегват.

Някои проблеми, като лошо отношение или сериозно нарушение на доверието, обикновено се считат за очевидни червени точки. Но други, които могат да изглеждат безобидни, могат да предизвикат безпокойство. Ето какво не трябва да пренебрегвате.

Изпитвате безпокойство, когато сте около партньора си или преди да го видите

Стресът във връзката може да ви повлияе физически по редица начини: чести главоболия, болки в стомаха или затруднено сън, за да назовем само няколко. Ако изглежда, че тези симптоми се появяват, когато сте с партньора си или в очакване да сте около него, това може да е знак, че нещо във връзката не е наред.

Чувствате се самотни дори когато сте заедно

Всички имаме неприятни дни, когато се чувстваме некомфортно в компанията на партньора си. Но ако изпитвате тези чувства на самота по-често, важно е да анализирате защо се чувствате толкова изолирани във връзката. Чувството на самота е признак на разединяване физически и емоционално. Необходими са активни стъпки или разривът между вас ще става все по-очевиден.

Не знаете как да спорите честно

Конфликтът е естествена част от всяка връзка. Способността да се говори за проблемите по уважителен начин е знак за зрялост и здраве в отношенията. Двойките, които не са разбрали как да направят това, в крайна сметка или крещят в лицата си, или изобщо не спорят. Вместо да се справят с проблемите, те просто помитат нещата под килима.

Когато говорите за пари, винаги стигате до спор

Много пъти двойките имат различни философии и приоритети, що се отнася до техните финанси - единият обича да харчи, другият се опитва да спестява; единият иска да открие обща сметка, другият иска всеки да разполага с финансите си. Но как една двойка се примирява за тези различия, говори много за връзката. Да, парите могат да бъдат докачлива тема. Но ако двамата не можете да разберете как да проведете продуктивен разговор, помислете за посещение на терапевт, който може да ви даде указания как да общувате по-ефективно.

Вашият партньор се шегува за ваша сметка

Някои закачливи фрази между съпрузите са здравословни – стига и двете страни да са щастливи с шегата. Но ако чувствате, че половинката ви си прави шега за ваша сметка, постоянно ви подиграва пред приятелите ви и ви прави забележки, това може да съсипе самочувствието ви. Нужно е да преосмислите връзката си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay