Противоречивата целувка на Илон Мъск с робот

Илон Мъск е известен със създаването на напреднали технологии, като електрически превозни средства и изследване на Космоса. Напоследък снимките, на които той целува хуманоидни роботи, станаха популярни в социалните мрежи и объркват хората. Хората сега се питат: "Коя е бъдещата съпруга, която Илон Мъск обяви?"

Появи се първата целувка човек-робот

Противоречивата целувка на Илон Мъск с роботDaniel Marven

Първоначално заснети от художника Пабло Гереро, снимките привлякоха вниманието, след като бяха споделени от потребителя на Twitter Даниел Марвен. Те изобразяват Илон Мъск, целуващ четири различни женски робота. Времето на тези изображения съвпада с публикуването на кадри, показващи хуманоидния робот на Tesla, Optimus, който прави първите си стъпки, добавяйки допълнителен слой интрига към ситуацията.

Въпреки че изображенията предизвикаха шум онлайн, важно е да се отбележи, че външният вид може да бъде измамен. Контекстът около тези странни снимки предполага, че в историята може да има нещо повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Не е сигурно дали тези взаимодействия са резултат от истинска романтична история или част от по-голяма маркетингова кампания.

Изкуственият интелект набира все повече популярност

Противоречивата целувка на Илон Мъск с роботDaniel Marven

Даниел Марвън, потребител на Twitter, наскоро туитна за Илон Мъск, който обявява бъдещата си съпруга, която се оказва първият робот, специално проектиран с изкуствен интелект, който притежава личността и характеристиките, за които Илон Мъск мечтае. Тези изображения са създадени с помощта на изкуствен интелект.

В същия туит Марвен изрази, че целта на публикацията е да хвърли светлина върху потенциалните опасности от изкуствения интелект, особено в светлината на пускането на робора на Tesla, наречен "Optimus".

Хората имат въпроси

Противоречивата целувка на Илон Мъск с роботDaniel Marven

Потребителите в Twitter бързо реагираха на тези необичайни изображения на Мъск, генерирани от AI, предизвиквайки вълна от забавни коментари и спекулации. Един човек се пошегува: "Е, добре... какво имаме тук?"

Миналата седмица Tesla разкри впечатляващи кадри на своите роботи Optimus, демонстрирайки значителен напредък, откакто прототипът беше представен миналата година. Видеото, споделено от Мъск по време на събранието на акционерите на Tesla, разкрива пет робота Optimus, които вървят и демонстрират своите способности, като събиране на предмети, изпълнение на прости задачи и използване на джаджите на Tesla.

Въпреки че Илон Мъск ги нарича "придружители", има несигурност около истинската им природа. Тъй като развитието на тези роботи продължава да напредва, изглежда само въпрос на време някой да заснеме изображение на реална целувка между човек и робот.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay