Първа казах „Обичам те“ и не съжалявам

Първа казах „Обичам те“ и не съжалявам

Бяха минали само четири месеца от началото на връзката ни, поемах риск, но почувствах, че вече не мога да се сдържам. Същата вечер бяхме излезли на вечеря с моите родители и докато го гледах как разговаря разпалено с тях, предлагайки да плати сметката и усмихвайки ми се от другия край на масата през няколко минутки, разбрах.

След вечеря се прибрахме в апартамента му и докато гледахме телевизия, аз се обърнах към него и казах: Мисля, че имам чувства към теб и искам да го кажа, и мисля, че знаеш какво искам да кажа, но не съм сигурна, че се чувстваш по този начин. "Мислиш или знаеш?", ме попита той. "Но няма да се обидя, ако не се чувстваш така. Просто исках да го кажа."

Преди да размисля, прошепнах: "Обичам те". "Знам", каза той. "Но не съм готов да го кажа още. Надявам се да разбереш." Бях права. Той все още не беше готов да го каже и предполагам, че и аз не бях готова тогава. Месец по-късно, на Свети Валентин, опитах отново, докато се прибирахме от ресторанта, където отпразнувахме за първи път Деня на влюбените заедно.

"Може ти да не си готов все още, но аз съм готова да го кажа сега", заявих. "За това, което говорихме преди месец ли става въпрос?", попита той. Кимнах и преди да се разубедя, промълвих: "Обичам те." "Знам", каза той. "Но все още не съм готов да го кажа. Надявам се, че ме разбираш."

Разбирах го, въпреки че бях разочарована. Защото се почувствах глупаво, казах "Сякаш сме в "Междузвездни войни", когато принцеса Лея казва, че обича Хан Соло, а той й казва, че го е очаквал." "Ти заспа, докато гледахме филма", отбеляза той. Не му казах обаче, че го изгледах, защото знаех, че обича поредицата и защото аз го обичах.

Най-накрая, месец след това, бяхме гости на официално събитие. Това беше първият път, в който обличах истинска официална рокля за истинска среща, направих си прическа, както и маникюр.

Както повечето неща, нощта на мина, както бяхме планирали. В нетърпението си да излезем, забравих ключовете си в апартамента, в който бяха ключовете ми за колата. Така че не можех да отида до тях. Валеше и вървях почти километър, за да хвана метрото, държейки над главата си найлонова торбичка, която изобщо не предпази току-що направената ми прическа. Когато пристигнах в дома му, къдриците ми вече ги нямаше.

Но нямаше значение. Когато се връщахме същата нощ с такси в дома му, след часове танци и смях, положих глава в скута му, и той каза: "Обичам те". Без прелюдия, без притеснения, че може да съм променила чувствата си към него. Чудих си защо прекарах толкова време, притеснявайки се как се чувствах в началото. Всичко ми изглеждаше глупаво сега, защото всичко беше толкова просто. Знаех, че го обичах. И той ме обичаше.

В мъжа, който днес вече е мой съпруг, обожавам, че никога не казва нещо, което не чувства. Днес си повтаряме, че се обичаме по няколко пъти на ден. Макар че понякога е неудобно да изречем думите първи, не съжалявам, че го направих. Ако не поемах рискове, нямаше да имамнито едно от нещата в живота си, които обичам.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay