Първият ретрограден Меркурий за 2021 г. ще бъде по-късно този месец

Първият ретрограден Меркурий за 2021 г. ще бъде по-късно този месец

Това е любимият астрологичен кошмар на всички: Меркурий ретрограден. Независимо дали сте луд фен на астрологията или някой, който от време на време се занимава с науката за зодиакалните знаци, залагаме, че сте чували за това зловещо астрономическо събитие. Първият ретрограден Меркурий за 2021 г. е точно зад ъгъла, така че сега е чудесно време да отбележите календарите си и да се подготвите за това, което предстои. Ето точно кога ще се случи това:

Какво изобщо е ретрограден Меркурий?

Меркурий ретрограден се отнася до илюзията, че планетата Меркурий пътува назад през нощното небе по отношение на зодиака. Научният термин за това явление е "очевидно ретроградно движение". В астрологията ретроградният Меркурий е свързан със случаи на объркване, разочарование, грешки и закъснения. По-конкретно се казва, че ретроградният Меркурий влияе негативно на нашата комуникация.

И така, какво означава това за вас?

Проверявайте отново и коригирайте всичко - имейли, текстове, презентации или други важни думи, които ще споделяте с други хора. Също така можете да почувствате повече разочарование, когато другите не разбират какво имате предвид веднага, затова се опитайте да проявите малко повече търпение през тези седмици.

Ретроградата може да причини проблеми и в други области от живота ви. Очаквайте повече технологични проблеми и се опитайте да избягвате да вземате големи решения, докато астрологичният ви късмет не бъде подновен. Дайте на важни планове буфер и бъдете отворени за създаване на план B, C или дори D - за всеки случай.

Кога Меркурий ще бъде ретрограден през 2021 г.?

Тази година Меркурий ще бъде в очевидно ретроградно движение три пъти.

Първо, от 30 януари до 21 февруари; след това от 29 май до 22 юни; и накрая- от 27 септември до 23 октомври. 

Ако сте стресирани от тези дати, не се отчайвайте! Има някои положителни астрологични ползи, които могат да компенсират всичко останало. Тези периоди са чудесно време за саморефлексия, така че се съсредоточете върху това как можете да избегнете повторни грешки. Направете крачка назад и преценете какво бихте искали да направите по различен начин през 2021 г. Ако все още не сте взели никакви новогодишни решения, първият ретрограден период може да е идеалният момент да започнете!

Така или иначе, нищо не трае вечно, включително ретроградния Меркурий. С търпение и малко допълнителна предпазливост можете да оцелеете и през трите ретрогради на Меркурий тази година и да излезете от другата страна, може би дори по-добри от преди.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay