Сутрешни ритуали, с които да превъзмогнете тревогата

Сутрешни ритуали, с които да превъзмогнете тревогата

Като някой, който страда от престъпи на безпокойство, открих, че моите сутрини са източник на утеха, или понякога на стрес. Когато сутрин си дам време да се отпусна, разтегна, изкъпя и да помисля над това, което ме очаква, всичко се случва по-лесно.

И все пак аз съм човек и понякога имам нужда от малко помощ. Ето какво се опитвам да правя всеки ден, за да приема тревожните си мисли и бавно се уча да работя над тях.

Задайте си цел. Най-важната част от сутрешната ми рутина е определянето на цел за деня, която да ви кара да продължите. Сутрин, вместо да гледате новини и четете пресата, потърсете мотивационни мисли. Свалете си някое приложение, което да ви подсеща за хубавите моменти от живота. Това ще ви помогне да се преборите с негативните мисли. Измиването на лицето ми е второто по важност. Намирам измиването на лицето за супер терапевтично, тъй като за мен това е успокояващ момент.

Събудете се по-рано. Ставането с няколко минути по-рано всеки ден, дори и през уикенда, е от огромна важност за мен. Знам, че много хора бленуват за още няколко минутки сън, но аз съм ранобудна и съм най-продуктивна сутрин, когато се събудя рано. Отивам във фитнеса, чета какво се е случило по света, почиствам вкъщи. Толкова е успокояващо, когато тръгна за работа, знаейки че всичко е в ред.

Позволете си да останете на тишина. Спокойното време сутрин е наистина важно за мен. Това ми дава възможност да размишлявам, да дишам. Обичам да си правя чай и да записвам идеите си. Понякога се случва и да медитирам. Откривам, че това ми помага да започна деня с ясна мисъл и положителна нагласа, които се надявам да продължат и през останалата част от деня ми.

Хапвайте питателна закуска. Винаги се грижа да имам добра закуска. Това ме кара да се чувствам по-малко стресирана за избора си на храна по-късно през деня. Не обичам хаоса, така че организирам деня си според това, което имам да свърша, включително време за медитация и тренировки. Поставянето на приоритет ми помага да се чувства по-концентрирана и контролираща.

Слушайте музика, която ви дава енергия. След като у дома съм се отдала на пълно спокойствие, по време на път за работа обожавам да слушам музика. Избирам такава, която ми носи енергия и настроение.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay