Счита ли се емоционалната афера за изневяра?

Счита ли се емоционалната афера за изневяра?

Браковете са много сложни. Не само любовта свързва двама души, но други стълбове като разбиране, компромис и доверие са това, което го движи връзката. Но какво се случва, когато между партньорите в брака им вече не е останала искра? Те започват да фокусират ума си върху други неща или по-скоро върху "други хора", които по някакъв начин, в някои случаи, водят до извънбрачни връзки или изневяра.

Хората намират утеха в други хора, когато са нещастни у дома или не са задължително - емоционално и физически - интимни с партньорите си. Липсата на интимност и любов във връзката може да остави вдлъбнатина във връзката, тъй като това е едно от най-важните неща, за които хората толкова жадуват.

Емоционалната връзка се счита за изневяра. Хората имат често срещано погрешно схващане, че сексуалните отношения са далеч по-лоши, но в действителност за някои това не е нищо повече от просто сексуален акт. Това не включва любов или емоционална близост. Докато, ако започнете да харесвате или обичате някой друг, освен вашия партньор, това е етично много по-лошо от сексуалните отношения.

Някои очевидни признаци на емоционална връзка включват:

1. В крайна сметка споделяте много интимни подробности за личния си живот с този човек. Всъщност обичате да ги споделяте с тях, защото те споделят същата емоционална енергия като вас.

2. Ще откриете, че се опитвате да се обличате модерно или според вкуса им. Търсите начини да ги впечатлите или дори да получите комплимент от тях, което от своя страна ви прави невероятно щастливи.

3. Чувствате се виновни, че споделяте неща с човека, които никога не бихте могли да споделите на половинката си.

4. Предпочитате да запазите в тайна времето, прекарано с този човек. Тайните текстове, обажданията и дори промяната на паролата на телефона ви могат да означават, че не искате половинката ви да знае за времето, което отделяте за разговор с другия човек.

5. Чувствате се зависими от емоционалното удовлетворение, което ви дава другият. Често, ако случайно не говорите за един ден, ще откриете, че умът и сърцето ви копнеят да прекарат време с този човек. Малките моменти на щастие, които човек ви дава, са огромни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay