Тя е Мишел Обама!

Мишел Обама - много повече от първата цветнокожа първа дама

Тя е Мишел Обама!

Зад всеки успял мъж стои една успяла жена. Такъв е и случаят със съпругата на 44-я настоящ президент на САЩ.

Мишел Обама е първата цветнокожа първа дама на САЩ, но тя е много повече от олицетворение на мечтата на Мартин Лутър Кинг, превърнала се в реалност.

Завършила университета "Принстън" и юридическия факултет на "Харвард", тя е пример за интелигентната, борещата се и еманципирана жена. Жената, която успява да бъде майка, съпруга и успешен професионалист. Отраснала в южната част на Чикаго и възпитана в тиха и спокойна семейна атмосфера със семейни вечери, игри на монополи и четене. Към тази патриархална политика тя се придържа и до днес.

"Дори и като първа дама основната ми работа ще си остане това да бъда майка" заявява Мишел. "Главният ми приоритет винаги ще бъде да се грижа за дъщерите ни. Да бъдат здрави и да запазя нормалното им детство - с домашни, поддържане на ред, танци и футбол".

Освен за собствените си деца обаче 45-годишната първа дама, която е втората най-млада президентша след Джаки Кенеди (заела поста на 31), се грижи и за децата на целия американски народ, и не само. Мишел Обама танцува, играе футбол, участва в детски предавания и активно насърчава младите към спорта и здравословния начин на живот. Бори се за нови стандарти за хранене в училищата, а заради нея гиганти като Coca-Cola, General Mills и Kraft Foods преосмислят стандартите си при производството. Личният й пример буквално кара американците да се втурнат към всевъзможни доброволчески инициативи.

Списание "Essence" я нарежда сред 25-те най-вдъхновяващи жени. "Forbes" я определят като най-влиятелната дама на планетата. От "Vanity Fair" я обявяват за един от десетте най-добре облечени хора в света, а "People" оценяват стила й като "класически и удобен", въпреки че първата дама винаги е склонна към експерименти.

Влиянието на Мишел Обама безспорно е голямо – както на социалната и политическата сцена, така и в света на модата. Привлякла интерес с това, че се превръща в първата цветнокожа първа дама, тя разчупва стереотипите и надхвърля очакванията.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 13.07.2011|14:39
Като прочетох статията си спомних за вечерите в които с моето семейство играехме на най-различни игри, логически и забавни, много ми липсва това време! За Мишел Обама чуваме често, най-различни новини. Наистина се стреми да помага на децата и най-важното е, че е постоянно сред тях. Аз подкрепям хората, които организират различни инициативи за малчуганите. Тя е умна и достойна жена за първа дама на САЩ!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay