"Великолепна жена"- статия, която разбива стереотипите за луксозния живот

"Великолепна жена"- статия, която разбива стереотипите за луксозния живот

"Понякога имам чувството, че клиентите ми се чуват преди посещенията при мен и се наговарят за това, което ще говорят, когато се срещнат с мен. Съвсем наскоро говорихме за прекрасните, великолепни жени. Не става дума за любов, а за собственото ви разрешение да бъдете светла, забележима и привлекателна жена", казва психологът Елена Пастернак.

"Почувствай скъпата жена в себе си, купи нещо, което никога не можеш да си позволиш, а след това вселената ще осъзнае, че си струваш и ще ти даде това, което искаш.” Това е цитат от обучението за благосъстоянието на жените. Всички тези истории са за "даване" на нещо в крайна сметка, дори когато трябва да плащате сметките, защото това не е нищо друго, освен игра със страховете ви.

"Купете луксозно бельо, ще станете истинска жена в него." Не, този цитат не е особено точен. Но определено ще получите няколко безсънни нощи. Не, не защото ще имате романтична вечер, а защото ще страдате от горчиви мисли за парите, които сте изгубили, и ще се тревожите как да оцелеете до края на месеца с останалите 100 лева в банковата си сметка. Луксът не е бельо, червило, ресторанти или високи токчета.

Истинският лукс е да живееш така, както искаш! Това може да означава носенето на бикини, които харесвате, обувки, които харесвате, червило, което харесвате, или изобщо да не носите такива. Да ядете храната, която харесвате, да сте приятели с хора, с които се чувствате комфортно, и да сте във връзка заради любовта, а не заради дълга. Всичко се върти около това да знаете кога да се отървете от старите, ненужни, износени неща и да се погрижите за нещата, които цените.

5-годишната дъщеря на моята приятелка често идва на гости със собствената си лъжица. Тя може да си позволи този лукс да яде само със собствената си лъжица. Майка й се срамува от това и винаги се опитва да намери извинения. Тя ме вдъхнови и започнах да вземам собствените си съдове и прибори на пикниците, защото не обичам да използвам пластмаса. И не ме интересува какво мислят другите за мен.



"Великолепна жена"- статия, която разбива стереотипите за луксозния живот Луксозният живот не се върти около скъпите неща. Става въпрос за това дали нещо е скъпо за вас. Дали това е чаша, която ви е дала сестра ви, тениската на баща ви, с която обичате да спите, рецептата за пай от майка ви, целувката от любим човек, интересни книги, хубави филми, любими песни, чисто спално бельо и чист дом;

Като цяло, луксозният живот е животът, който сте избрали за себе си.

Също така не бива да се наказвате за нещата, които сте направили погрешно. Дрехите се късат, любимите ни ни изоставят, приятелите ни предават. Всичко може да се случи, но това не бива да влияе на достойнството ви. Понякога нещата просто не се случват по начина, по който искаме.

"Великолепна жена"- статия, която разбива стереотипите за луксозния живот

Луксозният живот е свързан с възможността за избор, като зашиване на стари панталони или закупуване на нови, поръчване на суши или печене на пай вкъщи, гледане на филм самостоятелно или посещение на кафе с приятели или търсене на нова работа и т.н.

Луксозният живот е да живееш в съответствие с твоите правила, да следваш целите си, да не търсиш извинения, да не си удобен за другите и да не обясняваш мечтите и хобитата си. Става дума за "Не можеш да се държиш така с мен" и "Мога да го направя!".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay