10 жертви, които нашите родители са направили за нас

А ние дори не сме забелязали...

10 жертви, които нашите родители са направили за нас

Когато сме малки, приемаме любовта на нашите родители за даденост и не ги оценяваме толкова, колкото заслужават. Но като остаряваме, осъзнаваме, че нашите родители са най-ценното в живота ни. Те са се отказали от много неща, за да ни отгледат по възможно най-добрия начин.

За да ви превърнат в невероятния човек, който сте днес, родителите ви са преминали през много трудности, така че в случай, че се нуждаете от още причини да обичате още повече родителите си, ние сме ви приготвили 10.

1. Винаги са се опитвали да ви дадат най-доброто, колкото и да е било трудно

Децата са всичко за родителите си и те биха направили всичко, за да ви видят усмихнати. Родителите винаги поставят децата на първо място и вместо да си купят нещо ново, винаги са купували нови и хубави неща за вас, за да се чувствате добре.

2. Те са жертвали съня си за вас

Да имаш бебе се равнява на няколко години почти пълна липса на сън. Когато се появи нов член на семейството, настъпват някои промени. Родителите спират да си почиват и работят все повече и повече, за да могат да задоволят всички нужди на детето. Родителите ви не са спали по цели нощи и са работили неуморно, за да имате добро бъдеще.

3. Отказали са се от хобитата си

Да бъдеш родител само по себе си е работа на пълен работен ден, така че когато се роди бебето, поддържането на хобитата живи става невъзможно. Грижа за децата, прекарване на качествено време с тях, обучаването им ... списъкът е безкраен, поради което хората в крайна сметка се отказват от хобитата си, когато имат дете.

4. Те са оставяли всичко останало и са се грижили за вас, когато сте били болни

Най-големият кошмар за всеки родител е детето му да е болно. Една обикновена настинка означава няколко дни и нощи, прекарани плътно до леглото ви, в непрестанни грижи. Всичко останало е на заден план в тези моменти.

5. Те са прекарвали повече време с вас и са поставили социалния си живот на заден план

От съществено значение е родителите да прекарват време с децата си, за да изградят дълготрайни, красиви отношения. Но за да направят това, нашите родители е трябвало да поставят социалния си живот на заден план и почти да забравят за срещи с приятелите си, ходене на партита.

6. Те са ви давали последното парче храна, въпреки че са били гладни

Това е нещо, което родителите ви никога няма да ви кажат, особено майка ви. Често родителите дават своята част от храната на децата си, дори когато са гладни. Нали помните как винаги сте изяждали последния бонбон и майка ви винаги е казвала, че не й се яде. Е, не е било истина.

7. Уединението е било лукс, който не са можели да си позволят

За една двойка, уединението просто изчезва след раждането на детето. Децата следват родителите си буквално навсякъде, задават им многобройни въпроси и винаги искат да спят при тях, а родителите приемат всички тези неща с любов и с усмивка на лицето.

8. Винаги са пестили пари за бъщето ви, вместо да ги харчат за себе си

Когато пораснем и започнем да работим, осъзнаваме колко е трудно всъщност да се изкарват пари. Нашите родители са работили неуморно, за да изкарват прехраната за цялото семейство и вместо да ги харчат за себе си, както заслужават, те са спестявали за нас и нашето бъдеще.

9. Те са запазвали спокойствие, когато сте унищожавали любимите им неща

Да си родител изисква търпение, много търпение. Родителите ви са ви казали: "Няма проблем", когато сте унищожили любимото им нещо и са се престрували, че това не ги е наранило дълбоко.

10. Те са ви дали цялото си сърце

С порастването разбираме, че никой никога няма да ни обича толкова, колкото нашите родители. Те ни учат на истинското значение на безкористната, безусловна любов. Родителите посвещават голяма част от живота си единствено на децата си.

Отидете да прегърнете скъпите си родители и да им кажете колко много оценявате всичко, което са направили за вас!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay