10 трика, свързани със смартфоните

10 трика, свързани със смартфоните

Обикновените телефони спряха да бъдат умни преди години. Но днес можете да направите почти всичко с помощта на смартфон, а има и няколко трика, за които се обзалагаме, че не сте знаели. Макар че смартфоните са много лесни за използване, има някои неща, които повечето хора не знаят. Ето няколко трика, свързани с използването на смартфон:

1. Изключете опцията "автоматично завъртане”

Трябва да държите функцията за завъртане на екрана забранена и да я използвате само когато е необходимо. Ако я оставите включена, се използва специален сензор, наречен акселерометър, който източва много от заряда на батерията ви. 

2. Избягвайте използването на телефона си докато се зарежда

Вероятно всеки се дразни от факта, че кабела за зареждане е много къс, но това има цел. Късите кабели са предназначени да ви разубедят да използвате телефона си, докато се зарежда, защото това не е добре за живота на батерията.

3. Превключете телефона на самолетен режим, за да се зареди по-бързо

Превключването на телефона в самолетен режим не позволява търсенето на сигнал, което прави зареждането много по-бързо. Въпреки че смартфоните в днешно време разполагат със суперскоростно зареждане, все още е чудесно, ако търсите още по-бърз начин за зареждане.

4. Натиснете и задръжте бутона на отключване, за да направите непрекъснати снимки

По този начин можете да направите до 20 снимки в секунда, в зависимост от телефона ви. Не много хора са наясно с това, но всичко, което трябва да направите, е да натиснете и задържите бутона за отключване и да гледате как се случва магията!

5. Можете да използвате клавишите за сила на звука като бутон за правене на снимка

Когато си правите селфита, особено ако имате по-голям телефон, този метод за правене на снимка, е много по-лесен. Просто натиснете бутона за сила на звука и снимката ви е готова.

6. Ако паркирате колата си на ново място, направете снимка на нещо, което ще запомните

Ние сме просто хора и понякога забравяме. Кой не е забравил поне веднъж къде е паркирал колата си на голям паркинг? Точно. Така че, ако сте на ново място, снимате нещо като забележителност или нещо, което се откроява, за да ви напомни къде е колата ви.

7. Как да подобрите звука по време на запис на видеоклип

Можете да подобрите качеството на звука на видеоклиповете си, като покриете микрофона си. Причината, поради която този трик работи е, че заглушава фоновия шум, което ви позволява да чувате по-добре основния аудио поток. Просто използвайте пръст, за да покриете микрофона, докато заснемате видеоклипа.

8. Слънчеви очила като филтри

Това е малко необичайно, но го изпробвайте - може да се изненадате! Ако светлината на вашата снимка е твърде ярка, тогава просто насочете камерата на телефона през чифт слънчеви очила. По този начин отблясъците ще бъдат намалени, осветлението ще бъде подобрено, а картината ще изглежда много по-добре.

9. Черният тапет пести от батерията ви

Яркостта на телефона е един от многото начини за по-бързо източване на батерията на вашия смартфон. За да намалите това, просто изтеглете тъмен тапет.

10. Как да почистите правилно екрана на телефона

Проучванията показват, че телефонът ви има повече бактерии от тоалетната седалка. Много мръсни повърхности и ръце докосват телефона ви ежедневно. За щастие, всичко, което трябва да направите, е смес от 80% вода и 20% алкохол (например изопропилов алкохол), за да го почистите. Сложете го в спрей бутилка, напръскайте го и го избършете.

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay