11 начина, по които вашето куче казва "Обичам те"

11 начина, по които вашето куче казва "Обичам те"

Кучетата са едни същества, които са изпълнени с много емоции. Начините, по които кучетата изразяват емоциите си, са обект на много научи изследвания, въпреки че някои от тях са ясни. Например, вътренето на опашка изразява радост, а втренченият поглед означава, че кучето иска внимание. Ето как кучетата изразяват любовта си към вас. Тъй като не могат да кажат "Обичам те", тези сладки същества имат други начини да изразят своята любов. Ето как...

1. Гледа ви в очите

Един от начините, по които кучетата казват "Обичам те", е да се взират в очите ви. Учените са открили, че като се вглеждат в очите ни, кучетата развиват силни емоционални връзки с хората, точно както хората правят, когато  гледат в очите на другия. Този начин на комуникация, подобен на човешкия, вероятно е придобит от кучетата по време на опитомяването. Това увеличава нивото на окситоцин при кучетата и техните собственици.

2. Носи ви играчките си

Ако кучето ви донесе любимата си играчка, можете да бъдете сигурни, че любовта, която вашият домашен любимец изпитва към вас, е силна и безусловна. Кучетата са много предпазливи относно техните играчки, кокали и други дъвчащи неща и обикновено ги пазят много внимателно от всеки. Така че, ако кучето ви гордо ви предлага играчката или кокала си, насърчавайки ви да го вземете, това означава, че вашето животно ви се доверява, обича ви и се чувства безопасно, когато сте близо.

3. Прозява се, когато и вие се прозявате

Последните проучвания показват, че и при животните прозяването е "заразно", както при хората. Кучетата, които имат силна връзка със своите собственици, се прозяват, заедно с тях. Учените още се опитват да разберат причините за това, но можете да направите прост тест вкъщи и да разберете дали вашето куче ви обича.

4. Спи с вас

Ако кучето ви спи с вас, във вашето легло, това е знак, че то е лоялно към вас и ви обича. Учените са доказали, че спането заедно с куче може да действа успокояващо на хората. 

5. Върти опашката си

Въртенето на опашката и като цяло движенията на опашката е начинът на кучето да говори с нас. Всъщност, това може да означава много неща, но при всички положения означава, че кучето ви е отворено към вас и емоционално ангажирано.

6. Повдига веждите си и показва езика си

Кучетата движат лицето си много повече, когато човек ги гледа. Тези движения включват повдигане на веждите (което прави очите им по-големи) и показване на езика. 

7. Гушка се

Въпреки че има спорове дали кучетата обичат да се гушкат или не, учените вярват, че те обичат. Чрез гушкането, кучетата укрепват връзката си с хората и показват своята обич. Да бъдат физически по-близо до собственика си е и начин, по който кучетата се чувстват комфортно и сигурно.

8. Лежи върху вас

Кучетата обичат близостта. Ако кучето ви обича и ви вярва, ляга върху вас всеки път, когато търси физическа и емоционална подкрепа. Кучето вижда в своя собственик подкрепа и защита.

9. Позволява ви да пипате главата му

Друг знак, който доказва любовта и лоялността на вашето куче, е че ви позволява да докосвате главата му, затваря очи и се наслаждава на това. Като цяло, кучетата не обичат да бъдат докосвани по главата и някои от тях дори могат да го възприемат като заплаха. Така че, ако кучето ви ви позволи да направите това, вие сте специален за него.

10. Спокойно ви гледа как тръгвате на някъде

Ако кучето ви се чувства спокойно, когато излизате и чака търпеливо цял ден, това означава, че вашето животно ви се доверява и знае със сигурност, че ще се върнете. 

11. Полудява, когато се приберете вкъщи

Ако кучето ви буквално полудява, когато се приберете вечер, това е един от най-ясните знаци, че то ви обича. Когато кучето види, че се прибирате, то е много щастливо и развълнувано, просто защото ви обича! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay