5 въпроса, които да зададете на партньора си, вместо "Как мина денят ти?"

5 въпроса, които да зададете на партньора си, вместо "Как мина денят ти?"

"Как мина денят ти?" "Добре. А твоят?" "Добре". Звучи ли ви познато? Вероятно доста. Независимо дали вие и вашият партньор прекарвате часове заедно вечер или само няколко минути, има много по-добри въпроси, които можете да зададете от "Как мина денят ти?". Тези въпроси поддържат разговора и сближават хората. Ето няколко примера:

"Кое беше най-забавното нещо, което ти се случи днес?"

Вместо да попитате просто "Как мина денят ти?" бъдете малко по-конкретни. Попитайте за най-забавния момент от деня, най-интересното нещо, което се е случило, най-разочароващото или най-приятното. Споделянето на подробности ще направи разговора много по-задълбочен.

"Какво планираш?"

Вие и вашият партньор споделяте миналото си, но е важно да споделяте и бъдещето си. Можете да си напомняте това, като питате другия какво планира за следващата седмица, месец, година. Важно е да знаете кои са нещата, които вълнуват човека до вас и да споделяте вълненията си.

"Има ли нещо, което мога да направя, за да ти помогна днес?"

Вашият партньор едва ли ви моли за помощ всеки път, когато има нужда от такава. Не е лоша идея понякога сами да предлагате помощ, без той да ви е помолил. Можете да направите нещо дребно за човека до вас, за да направите живота му малко по-лесен.

"Има ли нещо, което те притеснява на работа или вкъщи?"

Ако виждате, че вашият партньор е притеснен или напрегнат, трябва да се постараете да научите причината. Възможно е да не сте в състояние да разрешите проблема, особено ако е на работното му място, но можете да му дадете съвети или просто да го изслушате.

"Кога ще можем да прекараме време заедно?"

Ежедневието и на двама ви е забързано, а през нощта искате да съберете енергия за следващия ден, но винаги трябва да намирате време да се насладите на малко време заедно. Обсъдете графиците си и свободното си време и определете време, което ще прекарате заедно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay