5 признака, че се срещате с емоционален психопат

Пазете се!

5 признака, че се срещате с емоционален психопат

Когато една връзка свърши, започваме да анализираме какво се е случило и да търсим истинската причина за разпадането й. Трудно е да се разбере веднага дали е просто съвпадение или емоционален изблик. Искаме да ви помогнем да разпознавате хората, които се държат подозрително. Има 5 вида поведение, които характеризират емоционалните психопати.

1. Те винаги обвиняват другия, когато има трудности в отношенията

Не мислите, че те са глупави и не разбират нищо. Напротив, знаят, че вината е тяхна, но просто не могат и не желаят да признаят грешката си. Те винаги се стремят да ви накарат да мислите, че каквото и лошо да става, винаги вие сте единствения виновен.

2. Постоянно лъжат, за да ви накарат да се чувствате зле

Като говорим за лъжи, трябва да отбележим, че тези хора не са склонни да лъжат само за големи неща. Те лъжат дори за най-дребните неща и то с една единствена цел- да ви накарат да се чувствате зле. Те по никакъв начин не се интересуват от вашите чувства и дори не осъзнават какво правят.

3. Обвиняват ви за това, че не могат да постигнат нещо в живота си

Тези хора са психично болни. Те вярват, че всички около тях са виновни за провала им. Както споменахме по-горе, чувствата ви не са важни за тях. Те повтарят едно и също нещо отново и отново: "Заради теб не мога да постигна целите си"

4. Накърняват достойнството ви постоянно

За такъв човек вие сте толкова ценни, колкото прашлясало дистанционно. Те са намерили топъл човек, който го е грижа за тях и те започват да ви контролират, за да задоволяват нуждите си. Няма как да има никакви взаимни чувства.

5. Забраняват ви да комуникирате с други хора

Ако сте с такъв човек е почти невъзможно да поискате помощ. Такива хора ограничават комуникацията ви с останалия свят и по този начин се опитват да ви завържат за себе си завинаги, като ви убеждават, че можете да оцелеете само ако сте с тях.

По-добре е да стоите настрана от хората, които се държат така, защото могат да отнемат най-ценното нещо, което имате: живота ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay