5 стъпки за връщане на страстта във връзката ви

5 стъпки за връщане на страстта във връзката ви

Това може да прозвучи познато: Стартирахте връзката си с романтични вечери, вълнуващи преживявания и страст. А сега с вашия партньор най-често ядете остатъците от вчерашния за вечеря и дори не винаги сядате заедно на маса. Преди излизахте на кино, представления и концерти, но сега дори не гледате заедно телевизия. Откраднатите целувки и размяната на похотливи погледи стават все по-редки. Ако това ви звучи познато, не се отчайвайте! Това не означава, че връзката ви е обречена; това просто означава, че се нуждаете от малко освежаване на връзката и припомняне на това, което първо ви е накарало първо да се влюбите.

В тази статия ще ви представим няколко чудесни идеи за това как можете да възвърнете страстта.

1. Направете връзката си приоритет

Когато за първи път се влюбихте в партньора си, вероятно сте искали да направите всичко необходимо, за да накарате този специален човек да се почувства обичан. Планирали сте вълнуващи срещи, внимателно сте избирали подаръци и сте се старали да направите другия щастлив. Но в някакъв момент, между стреса в кариерата, домашните задължения и много други отговорности, връзката ви е останала на заден план.

Първата стъпка към това да си върнете страстта е да направите връзката отново приоритет. Отделете време, за да премахнете всичко излишно от вашия живот и да приоритизирате всичко отново. Това може да означава, да вземате по-малко часове на работа или направо да смените работното си място. Да спрете да се виждате с някои приятели и времето, което ви остава да заделите за любимия човек. Ако това не е възможно към момента, дори ако просто планирате времето си по-добре, можете да прекарате повече време заедно. Доста бърз ефект за "разпалване" на страстта може да имат активности, които сте правили в началото на връзката. Например, ако сте ходили в определен ресторант преди или сте излизали на дълги разходи, можете да започнете от там.

2. Страстта поражда страст

Нека бъдем честни; може да е трудно гледате на партньора си по същия похотлив начин, както преди, след като сте го виждали да прекарва безбройни вечери на дивана гледайки спорт или предаване, и преяждайки по боксерки.

За да има страст във връзката, важно е всеки един от партньорите да има своя лична страст и цели в живота. Когато сте се запознали с партньора си, вероятно са имали редица хобита и интереси, които са ви привличали и са ви помагали да поддържате темите за разговор свежи. Може би, вашите индивидуални хобита дори са ви давали една по-секси аура. Помислете дали не е време да се върнете към някои от стари си интереси или да потърсите някои нови хобита, за да обогатите живота си.

3. Двойката, която играе заедно, остава заедно

Що се отнася до прекарване на качествено време заедно, то не винаги трябва да се провежда в спалнята. Прекарването на време в правене на неща, които ви харесват, помага да подобрите отношенията си и да възстановите онази искра, която за първи път открихте, когато започнахте да се срещате. Ако сте физическа двойка, дейности на открито като каране на колело или бягане могат да били страхотно преживяване и полезно за вашето здраве.

Не е нужно да сте спортист, за да се наслаждавате на забавленията и младежки удоволствия. Помислете за планиране на игрална вечер с игри за двама, като игри с карти, или вземете класическа настолна игра като Скрабъл или Монополи. За тези, които се радват на видеоигри, има много опции за двама играчи, които могат да ангажират конкурентните ви страни, като същевременно водят до много смях.

Помислете за някои от най-забавните си дни и вечери заедно и се опитайте да ги пресъздадете!

4. Бягство от реалността

Малко неща са по-добри от перфектната ваканция в някоя романтична дестинация. Да се отдадете на вкусни ястия, да се отдалечете от суматохата на всекидневието или просто да опознаете света заедно, са прекрасни начини за разпалване на страстта. Разбира се, пандемията, бюджетът, времето и други ограничения могат да направят почивката сериозно предизвикателство. Ако имате възможност да планирате романтично бягство, тогава ваканциите са най-добрият начин да отделите време за да подсилите връзката помежду си. Но не е нужно да летите по света и да харчите за скъпи вечери, за да възпроизведете част от тази ваканционна магия, дори бягството за една нощ или еднодневното пътуване може да бъде прекрасен начин да прекарате качествено време.

Избягването от стреса на ежедневния живот заедно, подпомага значително психическото благополучие на партньорите. Сивото ежедневие може да навреди и на личното психично здраве на партньорите, което може да доведе до много по-сериозни проблеми като липса на страст като алкохолизъм, агресия или хазартна зависимост. А подобни проблеми са дори по-сериозни от липсата на страст. Поради тази причина е изключително важно, редовно да се правят почивки.

5. Вкарайте времето един за друг в графика

Деца, луда кариера или по-вероятното: комбинация от двете. Това е може да е най-голямото предизвикателство за една връзка. Но според експертите, отделянето на време за партньора едно от най-важните неща за щастлива връзка. А от своя страна, щастлива връзка може да доведе до по-добри резултати на работа и да създаде чудесна атмосфера за отглеждане на деца. Много хора биха казали, че не е романтично да се слага време в календара за партньора и да се третира като ангажимент, а това време трябва да е спонтанно. Но в случая постоянството е много по-важно, защото спонтанните моменти прекарани заедно понякога могат да се ограничат до два пъти в годината. Това е крайно недостатъчно за да се задържи "пламъка" на страстта. А чрез планиране на график, може да имате седмично време заделено за близкия човек, което значително ще подобри вашите взаимоотношения. Чудесна опция е да си направите списък на нещата, които искате да направите през годината и след това да се опитвате да се придържате към тях, а зачеркването им, може да се окаже още една приятна активност за вас двамата.

 

 

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay