7 неща, за които забравяме да благодарим на нашите майки

7 неща, за които забравяме да благодарим на нашите майки

Понякога приемаме грижите на нашите майки за даденост. От грижите за нас в млада възраст до проблемите на зрялата възраст, нашите майки винаги са до нас и ни дават съвети. Толкова сме свикнали, че майките ни винаги са до нас, че понякога забравяме да им благодарим. 

Ще ви припомним различните и понякога забравени причини, поради които трябва да оценяваме нашите любими майки. Надяваме се, че това ще докосне вашата душа толкова дълбоко, колкото и нашите.

7 неща, за които забравяме да благодарим на нашите майки

1. За правенето на възможното и невъзможното в името на семейството

Майките биха могли да се считат за ангели-пазители. Тези жени са основите на семействата и някой, на когото винаги можем да разчитаме, независимо от всичко. Нашите майки преодоляват всякакви трудности и са способни да направят себе си и семействата си още по-издръжливи.

Дори при финансови, емоционални и различни проблеми, нашите майки все пак успяха да ни хранят, възпитават и защитават в своите топли обятия.

2. За това, че е изправена пред света и все още ни поставя над себе си

Майките са идеалният пример за отказването. От носенето ни в продължение на 9 месеца до раждането и грижите за всяка стъпка от нашето детство и дори зряла възраст, майките са нашите герои. През всички моменти, в които ни е било студено, били сме гладни или болни, нашите майки бяха до нас и се грижеха за нас.

Дори когато това означаваше пропускане на работа, пътуване или важно събитие, нашите майки дори не се замисляха и избраха да се грижат за нас, техните деца. За тази безкористност и цялото внимание, всички трябва да бъдем благодарни. 

7 неща, за които забравяме да благодарим на нашите майки

3. За преминаване на километри за по-добър живот

Това важи за майките имигранти, които са напуснали своите градове и държави със семействата си, за да намерят по-добри условия за живот някъде другаде. Малко са думите, за да опишем колко смели са били някои от нашите майки, които са решили да напуснат земята си и да се преместят другаде по света, за да ни осигурят мир, образование и шанс за по-добро бъдеще.

4. За това, че са смели, вдъхновяващи жени

Въпреки трудния живот, нашите майки винаги са били мили и добри. Нашите майки ни научиха да виждаме живота в сладка, но реалистична перспектива. Дори през всички несгоди нашите майки бяха достатъчно смели, за да ни покажат как изглежда вдъхновението.

5. За това, че ни помага и насочва и в живота ни като възрастни

Чрез опит и мъдрост, нашите майки ни показват как да взимаме трудни решения, да се изправяме пред неприятности, да избираме хората, с които да имаме връзки, както и как да бъдем майки на собствените си деца.

7 неща, за които забравяме да благодарим на нашите майки

6. За ценните житейски уроци

Това "не" на купуването на скъпа играчка ни е научило на стойността на парите. Отказът да ни пусне да излезем и да се върнем, когато пожелаем, ни показа важността на безопасността.

Въпреки че отначало може би не сме разбрали, майките ни са ни преподавали житейски уроци, които никога няма да забравим. Най-важното е, че са го направили, защото ни обичат. 

7. За най-безусловната любов, която само майките биха могли да ни дадат

Любовта на майката е просто уникална. Биологични майки, осиновителки, мащехи, млади и възрастни майки, майки, които са сред нас, и майки, които са си отишли от този свят. Всички те имат силата да ни дадат един вид любов, която е толкова чиста и безусловна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay