7 неща, които задължително трябва да направите след секс

7 неща, които задължително трябва да направите след секс

Вероятно сте наясно какво трябва да се направи преди физическа близост, но може да сте по-малко сигурни какво трябва да се прави след секс. В крайна сметка има голямо разнообразие от предпочитания – някои обичат да спят, други обичат да се гушкат тихо, други обичат да се смеят или говорят. Трябва обаче да се погрижите още за вашето психическо и физическо здраве. Ето как.

Посетете банята

Това, което може би сте чували за пишкането след секс, е вярно. Това е необходимост, тъй като урината прочиства и може да помогне за избягване на всякакви бактерии и токсини. След това се измийте, използвайки нежен сапун без аромат, топла вода и чиста кърпа. Тази основна хигиенна стъпка ще направи много, за да осигури комфорт и да ви помогне за предпазване от инфекции.

Изберете дишащо бельо

Памукът е най-добрият избор за гениталиите ви. Той е естествено влакно, също е хипоалергичен, силно абсорбиращ и няма да дразни чувствителните ви зони, които са склонни към повишена чувствителност и влага след секс.

Гушкайте се

Всеки път, когато правите секс, се освобождава хормонът на любовта, известен като окситоцин. Той създава усещане за близост. Разговорът с половинката след секс е чудесен начин да се свържете и да създадете повече интимност. Можете да говорите за мечтите си, за това, което е важно за вас и т.н.

Хидратирайте се

Или вземете бутилка вода до леглото си преди да правите секс, или не забравяйте да посетите кухнята веднага след това. Хидратацията може да ви помогне да поддържате енергията си на високо ниво, тъй като сексът може да изчерпи силите ви. Може да помогне за изхвърляне на бактерии от пикочните пътища.

Хапнете леко

Не е чудно, ако сте гладни след секс, защото изгаряте калории и ускорявате пулса си. Хапнете нещо леко или изпийте чаша чай.

Правете си комплименти

За да извлечете максимума от бъдещи срещи, важно е да изразите това, което сте харесали у партньора си. Споделете какво наистина ви е харесало във вашата близост, физически и емоционално. Дори и да не сте достигнали до оргазъм, свързването на емоционално ниво и общуването позволяват нуждите на всеки да бъдат удовлетворени.

Смейте се

Веднага след секс можете да започнете да се заигравате и да покажете малко хумор. Все пак сте в състояние на еуфория. Разкажете си по някой извратен виц, бъдете глуповати и удължете времето на интимност. Като цяло, опитайте се да не мислите за секса като просто за единичен акт.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay