7 неща, които трябва да направите, ако ви липсва бившият

7 неща, които трябва да направите, ако ви липсва бившият

Справянето с раздяла не е лесно. Включва много плач, чувства на липса, изтощение, тъй като сте вложили огромна емоция в приключилата връзка. Но какво бихте могли да направите в тази ситуация? 

Ние ви препоръчваме да не търсите отново контакт с бившия, а вместо това да се опитате да го преодолеете. Ето как.

Споделяйте вашите мисли и болка

Освен да го изкрещите, което изключително помага за облекчаване на тази болка, един много полезен начин да се почувствате по-добре е споделянето. Намерете човек или се свържете с човек, който ще ви чуе. Това може да е приятел, роднина или дори професионалист. Просто всеки, който няма да те съди. Разкажете всичко, но се уверете, че лицето е надеждно, а не клюкар.

Нека ръцете ви работят

Един много ефективен начин за справяне с болката е да направите нещо доходоносно и продуктивно. Можете да рисувате или да работите върху реставрирането на стара мебел. Винаги можете да почистите колата или дома си. Почистете хладилника – работа, която дълго отлагахте. Опитайте градинарството. Просто не седнете без работа. Направете график и се придържайте към него, докато почувствате лекота. Това ще предотврати всякакъв вид самота, която се прокрадва.

Водете си дневник

Има определени спомени и мисли, които не могат да бъдат разкрити на никого. Така че запишете ги и излейте сърцето си в дневник, който можете да поддържате и след това. Не ви препоръчваме да водите дневника на телефона си, тъй като самото записване на ръка е изцеляващо.

Съсредоточете се върху себе си

Приемете себе си като проект и работете върху себе си. Грижата за себе си е най-добрият начин да се мотивирате. Разработете го, отидете на джогинг, опитайте йога, танци и т.н. Ако обичате грима, тогава какво ще кажете да изпробвате различен външен вид и да правите видеоклипове, каквито виждате в социалните медии днес? Всичко, което ви заинтригува и ви помага да преоткриете себе си, работи!

Пътувайте

Вместо да седите у дома в един ъгъл и да се потискате, пътуването е един отличен начин да се съживите. Пътуването изчиства ума ви. Изберете място и направете резервация или пък просто тръгнете и по-късно решете къде искате да отидете. Има толкова възможности.

Станете доброволец

Ще се почувствате по-добре, ако сте полезни на някого. Извършвайте всякаква благотворителна дейност, така че почувствате удовлетворение.

Обърнете внимание на приятелите си

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay