8 естествени начина да получите пълноценен сън

Подобно на много други, сънят ме избягва, когато съм подложена на силен стрес, времето, в което най-много ми е нужен. Но открих, че естествените средства за сън, независимо дали са рутинни или не, са ми помагали доста често, когато съмненията и тревогите пропълзяват в ума ми, преди да си затворя очите. Тези практики стават все по-важни по време на глобална пандемия и монументално движение за правата на човека.

8 естествени начина да получите пълноценен сън

Приоритизирането на съня е форма на радикална грижа за нас. Както се грижим за тялото си, така трябва да се грижим и за ума си.

Независимо дали става въпрос за успокояващи медитации, успокояваща музика или чайове и добавки, които ви помагат да се отправите в страната на сънищата, връзката със съня е важна. Както всяка друга връзка, бъдете отговорни за проучването и след като намерите това, което работи за вас, придържайте се към него.

Ето няколко начина да намерите своята заслужена почивка:

Лишаването от сън може да бъде много вредно. Създайте си график. Съставете си и списък с притеснения преди лягане. Така ще се освободите от тревогите и ще създадете място за почивка в мозъка си.

Медитирайте. Медитацията идва под различни форми. Можете да направите йота, за да свържете дъха с тялото или просто да седите неподвижно и да практикувате внимателно дишане. Може да правите стречинг да слушате медитации. Можете да си изтеглите и подобно приложение.

Слушайте успокояваща музика, която да ви приспи. Ако се събудите, не пускайте светлините. Вместо това си пуснете малко музика, която да ви приспи. Представяйки се щастието, което тя ви носи, ще заспите по-лесно.

Ароматерапия. Купете си овлажнител, който ще подобри качеството на въздуха в стаята. Той помага и кожата ви да бъде хидратирана. Запасете се и с любимите си етерични масла, за да подпомогнете релаксацията, преди да заспите. Можете да поставите няколко капки на врата или китките си.

Купете си тинктури и добавки. Маточината подпомага успокояването на тялото и ума, помага за изграждане на имунитет.

Вземете си топла вана или душ. Те ще намалят стреса. Намажете кожата си с лосион, който ще заключи влагата.

Пийте топъл чай преди сън. Чаят от лайка е особено успокояващ.

Направете леглото си удобно. Вземете си по-голяма възглавница или няколко меки одеяла за комфорт.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay