8 неща, които щастливите хора правят всеки ден

Стремеж към здрави връзки с близките, оптимизъм и физическо натоварване са ключът към истинското щастие.

8 неща, които щастливите хора правят всеки ден

Въпреки че пътят към щастието е чисто индивидуален процес, американският професор Соня Любомирски е разкрила някои дейности, които хората, достигнали до това върховно състояние, изпълняват всеки ден.

Ученият публикува наскоро резултатите от множеството проведени изследвания по темата в своята книга "The HOW of Happiness". Ето и кратко резюме на това, до което са достигнали като заключение тя и нейните колеги от Калифорнийския университет в САЩ.

Щастливите хора...

...намират време за близките си.
Щастливите хора отделят достатъчно време на семейството и приятелите си и се наслаждават максимално на прекараните с тях моменти. Едновременно с това те постоянно се стараят да обогатяват и разнообразяват взаимоотношенията си с тези хора.

...оценяват всичко постигнато.
Щастливите хора не се притесняват да признаят благодарността си към всичко, което са постигнали и което им е дал животът. Те не го приемат за даденост.

...са винаги насреща.
Щастливите хора обикновено са първи в редицата да предложат своята помощ - без значение дали става въпрос за колега, приятел или непознат на улицата.

...си представят бъдещето като нещо добро.
Когато говорят за бъдещето си, щастливите хора са изпълнени с оптимизъм. Това съвсем не означава, че го виждат като през розови очила. Наясно са с всички трудности, с които предстои да се справят. 

...са старателни и постоянни в изпълнение на целите си.
Затова и всички цели, които тези хора си поставят, се разпростират много напред във времето. По-важното е, че те биват следвани с искрена амбиция.

...живеят за живота.
Щастливите хора се наслаждават истински на живота и се опитват да изживеят пълноценно всеки един момент от него (дори и лошите).

...спортуват.
Щастливите хора се стараят да превърнат физическото натоварване в седмичен, та дори и в дневен навик.

...са самоуверени.
Щастливите хора също са подложени на ежедневен стрес и често се поддават на своите емоции. Тяхното тайно оръжие обаче е самоувереността, с която се справят с постоянните препятствия и предизвикателствата на живота.

Все пак, лесно е да прочетете няколко съвета, които да ви направят по-щастливи. Друго е да ги приложите на практика!

Още тайни за щастлив живот ще намерите в страницата на Jenite.bg във Facebook

27 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay