9 летни трика за по-лесен живот

9 летни трика за по-лесен живот

Случват се много вълшебни неща в месеците между юни и август. Но нищо никога не е перфектно. Дори през лятото хората имат проблеми. Ще ви споделим няколко трика за лятото, които ще направят живота ви по-лесен:

1. Забравете за комарите с ръчно изработени репелентни буркани

Тези буркани могат да ви помогнат да държите всички насекоми настрана. Освен това се правят лесно и бързо. 

Всичко, от което се нуждаете, е: един малък декоративен буркан, половин лимон, 2 клонки розмарин, плаваща свещ и 1 или повече от следните етерични масла:

евкалипт

лавандула

канела

мащерка

здравец

чаено дърво

мента

Поставете лимоновите резени и клончетата розмарин в буркана, добавете малко вода и 10 - 20 капки от избраните етерични масла. Поставете свещта отгоре. Запалете я и се насладете на ден без насекоми.

2. Отървете се от сърбежа

Не се притеснявайте, ако вече сте били ухапани от комари. Има едно просто средство за облекчаване на сърбежа. Вземете паста за зъби и я нанесете върху ухапването, тъй като тя ще ви помогне да се отървете от сърбежа. Преди да използвате това средство, тествайте пастата за зъби на малка част от кожата, за да сте сигурни, че няма да имате алергична реакция.

3. Спасете напитките си от насекоми

Всички знаем колко е неприятно, когато лежим на плажа или на басейна с вкусен коктейл в ръка и някоя нахална буболечка попадне в чашата ни. За да избегнете този неприятен момент, сложете хартийка за кексче и прокарайте сламката през средата.

4. Защитете краката си от мазоли

Този трик е много полезен за хората, които обичат да ходя на къмпинг. За да предпазите краката си от мазоли, залепете една лента скоч отдолу на ходилото си. Най-чувствителното място е възглавничката на ходилото, така че залепете скоча там. 

5. Изстудете напитките за секунди

Ако искате бързо да охладите напитките си, науката е тук, за да ви помогне. Потопете си напитката в контейнер, пълен с ледена вода. Добавете 2 лъжици сол и изчакайте чудото да се случи. Солта ще предизвика химическа реакция, която ще накара горещата ви напитка да падне с няколко градуса само за няколко минути. 

6. Как да изгладите дрехите си без ютия

Много е неприятно да ни се налага да гладим през лятото, тъй като времето е горещо, а от ютията ни става още по-горещо. За да не се мачкат дрехите ви, добавете няколко кубчета лед в сушилнята и дрехите ви няма да бъдат измачкани. 

7. Премахнете пясъка лесно

Пясъкът е страхотен, когато е на плажа, но не и когато е по дрехите или в чантата ни. Просто си вземете чанта с дупки за плажа и пясъкът лесно ще изпада от нея. 

8. Използвайте прежда, вместо нож

Искате да ядете сирене или месо на плажа, но нямате нож? Няма проблем, нужна ви е само малко прежда, за да разрежете това, което искате.

9. Подобрете съня си със студени калъфки

Сложете калъфките за възглавниците във фризера и ги извадете непосредствено преди да си легнете. Така ще спите по-добре през нощта.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay