9 много прости, но важни новогодишни обещания, които трябва да спазите!

Доверете се на себе си!

9 много прости, но важни новогодишни обещания, които трябва да спазите!

Новата година е тук, посрещнахме я, сменихме календарите и започнахме да пишем новите 366 страници в книгата на нашия живот. На прага на всяка нова година се правят равносметки и всеки човек, кога наистина, кога на шега, си прави планове и си дава обещания, които смята да изпълни през новата година.

Всички вярваме, че новата година пристига с нови възможности, с по-добри времена и емоции, които чакат да бъдат изживяни. А истината е, че всичко зависи само и единствено от самите нас. Годината няма да ни поднесе нищо наготово, ние трябва да се борим, да търсим и да действаме сами, за да ни се случат всички онези вълшебни неща, за които си мечтаем.

Мечтайте и работете, за да постигнете мечтите си, а междувременно си обещайте и малко по-простички, но също толкова важни неща, които ще изградят личността ви и ще ви направят по-добри. Ето какво задължително трябва да си обещаете и да изпълните през новата 2016-та година!

Наслаждавайте се на тишината
Дори за 5 минути дневно, намерете тихо и спокойно място и се насладете на мира, който носи тишината. Отдайте се на момента, затворете очи, дишайте дълбоко и не мислете за нищо.

9 много прости, но важни новогодишни обещания, които трябва да спазите!

Пийте малко повече вода
Не, не тичайте да си купувате огромна бутилка с вода, която да разнасяте с вас през целия ден - всички знаем, че това няма да продължи дълго. Просто пийте малко повече - по една чаша вода със сутрешното си кафе, след това с обяда и междинните хранения.

Разхождайте се по-често
Не е нужно да катерите планини и да тичате всяка сутрин. Просто ходете на кратки разходки от време на време - веднага ще се почувствате по-добре.

Поглеждайте към небето
Няма значение дали е през деня, или през нощта - взорът, отправен към небето, ни кара да виждаме нещата в перспектива.

Обаждайте се на семейството и приятелите си, вместо да им пишете
Толкова е приятно и успокояващо да чуете гласа на любим човек. Едва ли има какво повече да добавим.

9 много прости, но важни новогодишни обещания, които трябва да спазите!

Спете повече
Спете колкото се може повече през 2016 година!

Гледайте повече видеоклипове на сладки животинки
Сладките същества ви правят щастливи и усмихнати - защо някой ще иска да спре да гледа малки пухчовци?!

Бъдете по-добри към себе си
Научете се да прощавате първо на себе си и не се съдете твърде строго. Отнасяйте се със себе си като със своя най-добър приятел, защото вие сте единственият човек, който винаги ще бъде до вас - независимо от всичко.

Нека ви пука по-малко!
Последно обещание, но не и последно по-важност. С всяка изминала година се приближаваме все повече към неизбежния край на нашия житейски път. Това в никакъв случай не трябва да ни депресира, а да ни кара да не се впрягаме и ядосваме за глупости. Не губете ценното си време с незначителни неща!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay