Любовта е лудост, ама не съвсем..

Да си поговорим за любов

Любовта е лудост, ама не съвсем..

Казват за любовта, че е лудост и че ако мислиш прекалено много, анализираш, пресмяташ и така нататък, то това вече не е любов. Донякъде са прави, донякъде не. Да, в началото любовта прилича на развълнувана пеперуда, която движи бързо своите крилца и с нетърпение очаква да види своето цвете, в случая своя любим. С времето обаче, нещата малко по малко се променят и дори и да е останала, тя вече не толкова луда. От луда и ненаситна, любовта се превръща в зряла, уравновесена и заземена.

Вече знаеш, че обичаш, знаеш колко много значи човекът отсреща за теб, знаеш какво ти дава и кое е нещото да, което те кара да се връщаш жаден за прегръдки и нежност всеки път и все пак осъзнаваш, че не можеш да притежаваш нито едно същество на тази земя, дори и човекът, който мислиш, че ти принадлежи.

Като заговорихме в тази насока, интересно е да се разгледа и темата за сродните души. Много хора са ги отписали и след като са ударили на камък няколко пъти, са склонни с лека ръка да кажат, че голямата любов и сродните души са пълна измишльотина и такова нещо не съществува. Но всичко идва от там, че сме се вглъбили прекалено много в партньора си, завзели сме личното му пространство, обсебили сме живота му и сме искали да изживеем онази луда любов, за която всички слушаме. И стигаме до начална позиция, когато си казваме, че такива неща няма.

Не, има! Сродни души съществуват, за всеки един човек има друг подходящ човек, който го кара да се чувства в хармония със себе си, кара го да проявява най-добрите си качества и да е щастлив. Но за да срещнеш този така специален човек за теб, трябва да спреш да вярваш в клишетата за лудата любов. Защото така се получава омагьосан кръг.

Трябва да знаете, че истинската любов понякога не е изобщо дива, даже е много заземена, може би скучновата, но се усеща и знаеш, че е тя. Знаеш, че няма да си тръгне с първата буря, а макар и намокрена и премръзнала, ще остане, ще те гушне, ще се измокрите и двамата, след това ще се стоплите и ще ви е хубаво. И ще знаете, че сте две частички на едно неразривно цяло.

Разбира се, за да срещнеш нещо подобно, трябва да си много търпелив, вярващ (не религиозно) и да знаеш, че някъде там е ТЯ. Знаете, че има много хора, които не дочакват тази любов, защото не искат да стоят сами толкова време, а тя понякога наистина много се бави. Ето защо се втурват във връзки, обречени на неуспех, а след това се чудят защо за пореден път са сами.

За всеки човек си има друг човек, който го заслужава, иска, уважава, обича и разбира. Но за да позволиш да се появи този човек, трябва да затвориш вратата за другите, да се настаниш удобно на дивана и да почакаш.

Не си губете времето, преселвайки луда и разтърсваща любов, изчакайте онази вечната, всепроникващата, истинската!

 

Станете частот Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay