Едно нещо, което правим със съпруга ми всяка година за нашия брак

Едно нещо, което правим със съпруга ми всяка година за нашия брак

Съпругът ми и аз започнахме да пътуваме всяка година на годишнината от сватбата ни от годината, в която се оженихме. През седемте години, които изминаха от тогава, никога не сме пропускали това пътуване по повод годишнината ни. Задължително прекарваме този един уикенд в годината заедно. И единственият начин, по който успяваме да го направим, особено след като имаме деца, е превръщането на това нещо в навик. 

Това е един и същ уикенд всяка година. Датата никога не се променя. Хотелът е резервиран много преди спортните графици или лагери или празници да попречат на това. Това пътуване има превес над всички други ангажименти. Не може да се преговаря. И това си струва.

Това, което го прави още по-лесно, е, че ние правим почти същото нещо година след година. Отиваме на едно и също място и отсядаме в същия хотел. Често ядем на едни и същи места. Това не изисква планиране или проучване или предварителна подготовка. Може да звучи скучно за някои, но премахването на стреса от неизвестните неща, които често идват с пътуване до нови места, ни позволява наистина да се наслаждаваме на два дни на истински релакс.

Не се налага да мислим как да прекарваме сутрините (спокойна разходка и закуска) или следобедите (посещение на басейна). Просто прекарваме време заедно и реално се отпускаме. Което е още по-сладко, когато оставяте зад себе си ежедневните неща като пране, работа, пазаруване на хранителни стоки и всички занимания на децата.

Това е като спестяването на пари; трябва да го направите автоматизирано, за да се случва. Изберете уикенд, направете план и след това отидете. Има твърде много променливи, които могат да попречат, ако не го направите  винаги ще се появи нещо, което да развали плановете ви. 

И понеже това е същият уикенд всяка година, баба знае, че трябва да отдели тези две вечери за своите внуци. Децата очакват две нощи забавление далеч от дома. И аз обичам да мисля, че бабите и дядовците наистина се наслаждават на качественото време с тях.

Разбира се, винаги има чувството за вина, че оставяме децата си, но да откраднем два дни от цялата година за себе си е най-малкото, което можем да направим, за да се погрижим за нашия брак и като цяло семейството ни. Важно е родителите да отделят време за себе си и за половинката си. 

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay