Емоционалната изневяра е много по-лоша от физическата- ето как да я забележите

Не позволявайте да бъдете мамени

Емоционалната изневяра е много по-лоша от физическата- ето как да я забележите

Повечето хора са се сблъсквали с изневярата- изневерявали са или са им изневерявали. Въпреки че всеки човек има различна представа за това какво означава изневярата, в повечето случаи става дума за някакъв физически акт- целувка, секс, среща. Но рядко се замисляме, че има и друг вид изневяра- емоционална.

За еднократните "физически" изневери винаги има обяснение- самота, алкохол, моментно увлечение и т.н. и често хората оправдават половинките си и дори им прощават. Но при тези изневери знаем, че става дума за чисто физическо привличане и в повечето случаи не са вложени емоции. Емоционалната изневяра боли много повече, защото са намесени чувства.

Как да разберете дали партньорът ви ви изневерява емоционално?

1. Не иска да бъдете близо до телефона му по никакъв повод

Ако партньорът ви изведнъж започне да взима телефона си навсякъде, където ходи и изпада в паника, когато се доближите до телефона му, вероятно крие кореспонденцията си с друг човек от вас. Вероятно някакви съобщения в социалните мрежи, снимки, обаждания и т.н. Ако е "секс за една вечер", няма да крие телефона си от вас.

2. Държи се... различно

Очевидна промяна в поведението на партньора ви може да означава изневяра и то по-сериозна. Ако е било някакъв еднократен акт, това няма да повлияе на поведението му. Естествено, промяната в поведението не винаги означава, че партньорът ви ви изневерява, но може и това да е причината.

3. Изглежда партньорът ви знае прекалено много за определен човек

За ваша приятелка или негова колежка, или пък за съседката. Например, "Симона има таква чанта" или "Това е любимото ястие на Милена". Тези изказвания показват, че той е добре информиран за предпочитанията и живота на даден човек, а и мисли за него, щом първата му асоциация е такава. Това може да бъде признак, че партньорът ви ви изневерява и то нещата са по-задълбочени. 

4. Споделя по-малко с вас

В една нормална и стабилна връзка, партньорите си споделят всичко и това е поради простата причина, че са си най-близките хора един на друг. Но ако партньорът ви изведнъж спре да споделя толкова много с вас, може да има 2 причини за това- едната е, че страхува да не сподели нещо нередно, което е направил, а другата- вече има друг човек, с когото споделя и няма нужда от това.

5. Не се чувствате като негов приоритет вече

За разлика от изневярата за една нощ, емоционалната изневяра изисква време и енергия. Ако изведнъж започнете да се чувствате така, сякаш вече не сте приоритет на вашия партньор, това може да означава, че има друг човек, който се е превърнал в негов приоритет. Например, ако започне да отменя срещите ви, да си прави планове без вас и т.н.

6. Започва скандали без причина

Ако вашият партньор започне да създава проблеми, без да има такива, това трябва да бъде като червена лампичка в съзнанието ви. Той се опитва да направи нещата така, че вие да изглеждате виновни.

7. Не е заинтересован от секса

Това е очевидно. Ако партньорът ви вече няма желание да прави секс с вас, това вероятно означава, че получава това нещо от друго място. И то има редовен полов живот.

8. Правите много повече секс

Възможно е и нещата да бъдат точно обратното- ако партньорът ви води друга, емоционална връзка, но още не са стигнали до етапа с физическите контакти, може сексуалното му желание да е много по-силно. В тази ситуация не вие сте обект на неговите желания, но се задоволява с това, което има, колкото и грубо да звучи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay