Признаци в поведението, които показват, че сте емоционално зависима от партньора си

Признаци в поведението, които показват, че сте емоционално зависима от партньора си

По-голямата част от двойките зависят един от друг по един или друг начин. Но когато очаквате партньорът ви да запълни емоционална празнота, вероятно не сте си самодостатъчни и не правите много, за да задоволите емоционалните си нужди сами. Зависимостта от партньора ви може да повлияе не само на любовния ви живот, но и на цялостното ви благосъстояние, твърдят експерти.

Как да разберете дали сте прекалено зависими от партньора си в емоционален план? Какви са признаците?

Имитирате настроението на партньора си, независимо от това как се чувствате

Правите го постоянно, но причината не е съпричастност. Случва се, защото толкова се страхувате от това, което ще се случи, ако не сте на една и съща страница с партньора си. Притеснявате се твърде много за поддържането на мира в отношенията и в крайна сметка фалшифицирате истинските си чувства.

Често се нуждаете от потвърждението на партньора си за това, което всъщност сте

Често се колебаете коя сте всъщност или дали сте постъпили правилно. Често се нуждаете от партньора си, за да потвърди, че сте добър и достоен човек. Търсите твърде много подкрепа от половинката си и се мотивирате едва след като той ви увери, че всичко ще бъде перфектно и ще постигнете всичките си цели.

Чувствате ревност, когато партньорът ви понякога намира щастие извън връзката

Връзката ви е единственото нещо на света, което може да ви направи щастливи. Чувствате се застрашена, когато знаете, че вашият партньор се радва на живота си някъде извън връзката ви. Ревнива сте към неговите хобита или когато прекарва  време с приятели или родители. Чувствате се зле, когато осъзнаете, че за разлика от вас, той смята и други дйности за приятни, освен чувствата си към вас.

Разчитате на партньора си да взема решенията вместо вас

Никога не вземате никакви решения сами, защото се страхувате твърде много от отговорността, която идва с всяко решение. Често правите това, което той ви казва, защото не искате да го нараните с независимостта си. Дори и да искате точно обратното, предпочитате да следвате инициативата на партньора си и да приемете идеите му, сякаш това е единственият правилен път.

Вашата личност или външен вид се променят в зависимост от това какво харесва вашият партньор

Преди сте се наслаждавали на партита, а сега сте срамежлива домакиня, която дори не общува. Може би вашият партньор намира късата коса за привлекателна, затова вие сте подстригали вашата, за да отговаря на неговите стандарти за красота, дори и да не ви е молил. Това поведение може да стане токсично. Например, ако се опитвате да отслабнете само защото вашият партньор казва, че трябва. Ако не ви харесват такава, каквато сте, щастието ви е в опасност.

Отказвате се от своите нужди в полза на вашия партньор

В здравите отношения има постоянен процес на даване и получаване по всички възможни начини. Това ви кара да се чувствате като екип. Но ако преминете в режим на саможертва, вероятно ще давата повече, отколкото всъщност получавате. Ако често забравяте за собствените си желания и нужди и отговаряте само на очакванията на партньора си, за да му угодите, един ден може просто да избухнете от разочарование.

Мислите само за връзката си

Преставате да поддържате други социални контакти. Вие жертвате приятелите и семейството си, дори ако партньорът ви не настоява за това. Просто не правите нищо друго, защото умът ви е толкова зает да направи връзката ви перфектна. Вие сте обсебени от мисълта, че трябва да сте здрава двойка, дори когато нямате очевидни проблеми. Това може да ви разочарова много силно.

Пренебрегвате лошите знаци и оставате с партньора си

Той може да стане безразличен или да ви се кара постоянно, но все пак оставате във връзката, дори и да знаете, че може би е по-добре да се разделите. опитват се да задържите връзката си, защото сте станала абсолютно зависима от любимия си и просто бихте се почувствала изгубена без него.

Притъпявате емоциите си дори когато се карате

Не искате да покажете на любимия си, че сте разстроена и прикривате всичките си чувства. Не искате да бъдете причина за проблеми, защото се страхувате, че негативните ви вибрации могат да го накарат да отвори вратата и да си тръгне. Докато се карате, предпочитате да се съгласявате с неговото мнение, отколкото да покажете, че не сте доволна.

Не можете да контролирате емоциите си, когато партньорът ви отсъства

Изпитате радост само когато партньорът ви е наоколо. Когато той не е с вас, изпитвате промени в настроението, гняв и тревожност и не можете да държите емоциите си под контрол. Непрекъснато мислите с какво е зает в момента и дали все още ви обича, а това подкопава вашата хармония и щастие.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay