Старата любов писма не праща

Или защо е най-добре да се примирите с мисълта, че нямате бъдеще с миналото си

Старата любов писма не праща

Със сигурност имате поне един бивш незабравим. Онзи, който ви заряза по възможно най-грозния начин. Или другият, когото вие изоставихте, а после неколкократно преосмисляхте решението си. Особено нощем.

Самотата прави чудеса с трезвия ви разсъдък. Особено ако е комбинирана с едно-две питиета! Името ви трябва да бъде записано в книга, посветена на изчезващите видове, ако нито веднъж през живота си не сте пращали SMS, за който после горчиво сте съжалявали. Получателят е ясен, струва ми се.

Вашият творчески порив обаче най-вероятно действа доста изнервящо на доскорошния ви възлюбен. Той вече води нов живот. Без вас.

"Старата любов писма не праща" казва не народът, а опитът на десетки жени по целия свят. И под "писма” разбирайте SMS-и, мейли, обаждания, писане във Facebook. Не се опитвайте да шикалкавите - съобщенията във Viber и WhatsApp също се броят!

Ако все пак ви трябват някакви причини, които да използвате като мотивация да НЕ пишете на бившия си, ето ви шест:

1. Най-вероятно среднощният SMS няма да зарадва никого. Той ще ви намрази. Вие ще се намразите. И от толкова омраза съвсем няма да остане място за любов, дори да е съществувал шанс за такава след раздялата.

2. Ще изгубите своето достойнство. Гарантирано! Представете си колко отчаяни и жалки ще изглеждате в очите му, ако всеки път, щом ви стане самотно, му досаждате. 

3. Етикетът "кучка” ще ви пасне идеално, в случай че той вече ви е намерил заместител. Ако се поставите поне за миг на мястото на новата му, ще разберете защо.

4. В стремежа си да напишете нещо оригинално, романтично, забавно и не твърде досадно, вероятно ще му изпратите SMS, пълен с глупости. Това обаче ще ви стане ясно, след като натиснете бутона "Send”, затова най-добре просто не го правете.

5. Опитвате ли се да започнете подобие на нова връзка тъкмо в момента? Ако отговорът е положителен, бъдете сигурни, че не е добра идея да пишете на бившия. Светът е малък и опасност настоящият ви партньор да разбере какви ги вършите дебне отвсякъде.

6. Може би на подсъзнателно равнище се опитвате да се свържете с него, за да удовлетворите собственото си его. Представяте си как той все още заспива с мисли за миналото и изгаря от желание да има възможност дори за мимолетен контакт с вас. Не участвайте в тази игра - единственото, което ще постигнете, е да му дадете напразни надежди. И да го нараните още повече.

За още полезни житейски съвети, до които сме достигнали по трудния начин, станете част от Jenite.bg във Facebook!

22 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay