Щастието на съпругата е по-важно от това на съпруга, за щастлив брак

Щастието на съпругата е по-важно от това на съпруга, за щастлив брак

Около 40-50% от женените двойки в един момент се отказват и се развеждат. Повечето двойки си мислят, че това няма да им се случи, но е добре все пак да работим в тази посока, вместо да се надяваме, че на нас няма да се случи.

Ние, jenite, вярваме в щастливите бракове, които продължават цял живот и открихме проучване, което може да ви помогне да избегнете караници и недоразумения.

Колкото по-доволна е съпругата от брака, толкова по-удовлетворен е съпругът от живота си. Тайната е в женската психология. Жените са склонни да правят повече и повече за партньора си, ако бракът е успешен и това има положителен ефект върху живота на мъжа!

Щастието на съпругата е по-важно от това на съпруга, за щастлив брак

Анализирани са 394 двойки, със средна продължителност на брака 39 години. Като цяло двойките оценяват удовлетвореността си от живота като висока: давайки 5 от 6 точки.

По-изненадващото е, че оценките на съпрузите за брака били по-положителни от тези на съпругите им! Щастливата жена просто прави мъжа още по-щастлив!
И има още една интересна находка! Проучването също заключава, че съпругите стават по-малко щастливи, ако съпрузите им се разболеят. В същото време нивото на щастие на съпрузите не се променя, когато съпругите им се разболеят. Обяснението е просто!
Щастието на съпругата е по-важно от това на съпруга, за щастлив брак
Жената винаги се грижи за мъжа, ако той се чувства зле. И това може да бъде наистина стресиращо за съпругите. Но ако съпругата се разболее, тя разчита на дъщеря си - ако има такава, а ако не, се оправя сама. Поради тази причина, мъжете не са подложени на същия стрес.
Професор Пол Долан също твърди в книгата си "Happy Ever After: Escaping The Myth of Perfect Life", че мъжете имат повече полза от брака, в сравнение с жените. Омъжените жени живеят по-малко, докато женените мъже живеят по-дълго.
Щастието на съпругата е по-важно от това на съпруга, за щастлив брак
Това доказва, че двойките всъщност биха могли да подобрят отношенията си, ако и двамата се съобразяват с нуждите на другия по време на заболявания и други трудности. И двамата партньори трябва да проявят грижа и любов, за да живеят щастливо заедно.
Нивото на щастие на мъжът в брака не оказва същото влияние върху качеството на брака, докато нещастието на жената може да бъде много разрушително за връзката.
Има едно златно правило, което всеки мъж трябва да знае: "Щастлива съпруга, щастлив живот". Ако искате бракът ви да е успешен и щастлив, трябва да се удовлетворят потребностите на жената. Това й дава мотивация да се грижи за много неща.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

14 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay