3 тайни за трайна връзка, директно от експертите

Ето как да бъдете заедно по-дълго

3 тайни за трайна връзка, директно от експертите

Универсалният любовен въпрос, на който повечето двойки искат да отговорят е: каква е тайната на дългата и стабилна връзка? Някои казват приятелство, докато други казват, че комуникацията - и двете са важни, но истината е, че успехът в отношенията до голяма степен зависи от намерението и новите начала. Д-р Дайн Хеър, експерт по връзките дава три съвета за двойките без никакво колебание:

1. Изчиствайте всички проблеми, чрез разговор в края на деня

Това означава да виждате вашият любим такъв, какъвто е. Оставете всичко, което сте знаели за него, всички неща, които той е направил вчера, които  ви дразнят, и всичко друго, което може да замъгли възприятието ви за него. По този начин отстранявате всички премеждия и започвате празна страница.

2. Признавайте, че избирате да бъдете в тази връзка

И че можете да изберете да си тръгнете, така че правите избор да сте там. Да бъдете наясно с това, което ви кара да останете, ще ви направи по-приветливи за това, което имате. Вашият партньор също е избрал да остане в тази връзка, така че трябва да се стараете да правите полезни и смислени неща за него, както и той за вас.  Докато и двете страни признават, че усилието е двупосочна улица, ще се предотврати това да се приемате за даденост и в един момент да се разделите.

3. Разрушавайте и изграждайте връзката си всеки ден

Започвайте от начало всеки ден. Много е важно да се освобождавате от миналото, за да започнете следващата глава от вашата връзка. Това е начин да започнете от нулата и всеки ден да е по-хубав от предишния. Вероятно често сте чували съвета "Опитайте нещо ново". Въпреки че идеите с ново бельо, нови навици и т.н. са страхотни, но защо да не започвате нова връзка отново и отново? 


Д-р Дайн споделя как една жена в един от класовете за отношения помолила съпруга си да "унищожи и да създаде" техния брак за 25-годишнината. И тя не говорила за развод. "Искам да отменя всяка гледна точка, която имахме помежду си, всяка стена, всяка преценка и цялото си минало, всеки ден, за да можем да създаваме отношенията си всеки ден" и той се съгласил. Двамата го направили  и връзката им станала много по-силна от преди.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay