7 ежедневни навика, които разрушават ноктите ви

7 ежедневни навика, които разрушават ноктите ви

Кейт Мидълтън трябваше да се откаже от ярко лакираните си нокти, когато стана съпруга на принц Уилям, тъй като кралските дами имат право да имат само къси и изчистени маникюри. За щастие повечето жени могат да носят всеки маникюр, който пожелаят на ноктите си, но е важно за всички нас да имаме нокти, които са достатъчно здрави, за да ги лакираме. Всъщност ноктите ви могат да разкрият състоянието на цялостното ви здраве и ако не се грижите добре за себе си, ноктите ви ще го покажат.

Ето кои ежедневни навици могат да разрушат ноктите ви:

1. Често използвате лак за коса

Ако сте запален потребител на лака за коса, може да повредите ноктите си, без дори да осъзнавате. Лаковете за коса съдържат до 50% алкохол, който е доста изсушаващ и може да направи ноктите ви слаби и чупливи. Макар че лакът за коса може да добави финалния щрих към визията ви, той също може да обърка маникюра ви. Съединенията в лака за коса разделят лака, така че дори можете да го използвате, за да премахнете петна от лак от дрехите си.

2. Използвате ноктите си като инструменти

Всички използваме ноктите си, за да отваряме кутии със сода или да изстъргваме стикер с цена от време на време, но ако го правите редовно, поставяте ноктите си под по-голям натиск, отколкото могат да издържат. Ако използвате ноктите си, за да правите неща, за които не са предназначени, това може да доведе до лека травма и дори да доведе до цепене на ноктите ви.

3. Премахвате кожичките си

Въпреки че вашият маникюрист може да каже, че вашите кожички няма да позволят на маникюра ви да изглежда добре и да остане свеж за по-дълго време, тази малка част от кожата всъщност е предназначена да предпазва ноктите ви от инфекции. Ако премахнете кожичките, ноктите ви стават по-уязвими към микроби и бактерии, което от своя страна може да доведе до заболявания на ноктите. Вместо да режете кожичките си, помолете маникюристът ви да ги избута назад и да отреже само стърчащите кожички. 

4. Държите ноктите си дълги

Макар да е вярно, че дългите нокти ви позволяват да експериментирате с различни дизайни, е по-здравословно да имате къси нокти. Дългите нокти могат лесно да задържат мръсотия и бактерии и потенциално да разпространяват инфекции. Фалшивите удължители за нокти също могат да увредят собствените ви нокти. За да залепнат акрилните нокти, маникюристът трябва да пили вашите естествени нокти, което ги прави тънки и слаби.

5. Оставяте лака си върху ноктите прекалено дълго 

Въпреки че понякога ви се струва, че нямате време да премахнете лака, рискувате да повредите ноктите си, ако го оставите да действа седмици наред. Подобно на кожата ви, ноктите ви могат да абсорбират вещества, които се нанасят върху повърхността им. За да дадете на ноктите си така необходимата почивка от лак, премахнете го, когато започне да се съсипва и останете без никакъв лак за няколко седмици.

6. Носите тесни обувки

Носенето на обувки с грешен размер е не само неудобно, но и може да доведе до проблеми с ноктите на краката ви. Ако обувките ви притискат твърде силно ноктите ви, това може да доведе до травма на ноктите и дори може да доведе до отделяне на ноктите от нокътното легло. За да избегнете тези неща, уверете се, че обувките ви пасват добре и позволявайте на краката ви да дишат.

7. Плувате в басейн

Докато хлорът ви предпазва от микроби и бактерии в басейните, той може да остави ноктите ви прекалено сухи и да ги раздразни. Ако сте плувец и обичате да прекарвате часове в басейн, не забравяйте да нанесете втвърдител за нокти и слой прозрачен лак върху него, за да не губят влагата. Използването на лосион за ръце, който съдържа ланолин, също ще предпази ръцете и ноктите ви от негативните ефекти на хлора.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay