Важни правила за избор на високи токчета, за да забравите за болката в краката

Важни правила за избор на високи токчета, за да забравите за болката в краката

Жените с високи токчета изглеждат зашеметяващо и това е неоспорим факт. Но носенето на обувки с висок ток винаги върви заедно с някакъв дискомфорт. Те често причиняват болка в краката или правят мазоли по ходилата. Няма нужда да се примиряваме с това, тъй като има няколко трика за избор на перфектните обувки, които ще направят живота ви по-лесен и краката ви по-щастливи.

Ето някои прости правила за избор на обувки на ток, за да забравите за болката:

1. Удобна височина на тока за ежедневно носене

Без значение колко обичате високите токчета, ще трябва да изберете по-скромни опции за ежедневна употреба. Честото носене на обувки с висок ток вреди на здравето ни и в дългосрочен план, травмира коленните ни стави и връзки. Появата на гръбначни проблеми също е в списъка. Казват, че красотата е болка, но наистина ли трябва да я понасяме, когато всичко, което трябва да направим за по-комфортен живот, е скъсяване на височината на токчетата с няколко сантиметра? Можете да смените високите токчета с равни обувки или да изберете по-къс и по-удобен ток:
Лекарите вярват, че височината на тока за ежедневно носене не трябва да надвишава 4 см. Тази височина е най-малко вредна, намалява натоварването на гръбначния стълб и не причинява дегенеративни промени в костната тъкан. Друга възможност за избор на удобни обувки е да се обърне внимание на разстоянието между тока и подметката. Колкото по-висок е тока, толкова по-малко ще бъде разстоянието. Разстоянието от 6 см се счита за безопасно - създава безопасна извивка и ви прави по-устойчиви.

2. Удобна и безопасна височина за парти обувки

Ще трябва да използвате по-сложен трик, за да изберете обувките си за парти. Обаче си струва, защото тези методи ще ви помогнат да изберете идеалната височина на тока за вас. Добрата новина е, че в повечето случаи токът може да бъде по-висок от 2-4 см.
Първият метод отчита специфичните особености на тялото. Трябва да измерите височината и дължината на краката от бедрата до ходилата и да използвате следната формула: (височина / дължина на крака - 1,61) * 10. В резултат на това ще получите идеалната височина на тока.

Вторият метод изисква линия или сантиметър. Седнете удобно на един стол и изпънете единия крак пред себе си. Отпуснете крака си и измерете разстоянието от петата до възглавничката на крака. Цифрата, която ще получите е идеалната височина на токове за вас, защото тя е равна на естествения наклон на стъпалото. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay